Sarmale cu frunza de vita-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 13 Mai 2010 | 3457 vizualizari

 

sunt grozav de bune

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita de vie mai tinere
  • 1 cana orez
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu frunza de vita-post:

Se spala bine frunzele apoi se oparesc putina in apa cu otet sau sare de lamaie(oricum sunt ele mai acrisoare putin)cateva minute sa nu se rupa

Se caleste ceapa tocata in ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se lasa la calit putin dupa care se pune orezul spalat bine se mai calesc putin cu 1/2 canita de apa ,iar cand apa a scazut se stinge focul

Se ia frunza de vita si se pune cate o lungura din compozitie si se impacheteaza cu grija.

Se aseaza intr-o oala cu putin ulei in rand se pune apa sa le acopere bine si se da la cuptor sau pe plita aporximativ 1-1,3 ore la foc mic

cand sunt gata se pune pasta de tomate

Sunt foarte bune si gustoase si fara carne

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu frunza de vita-post-0
Sarmale cu frunza de vita-post-1
Sarmale cu frunza de vita-post-2
Sarmale cu frunza de vita-post-3
Sarmale cu frunza de vita-post-4

COMENTARII (30)

Laly

Laly 1

16.05.2010, 22:09

Si mie imi plac foarte mult.Ai si de la mine 5 furculite si vreau si eu macar una

nadina73

nadina73 1

18.05.2010, 00:00

laly am pus deoparte si pt tineportie dubla

mariac

mariac 1

18.05.2010, 20:15

felicitari draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!