Sarmale cu jumări

de ionix in Porc, 8 Mar 2010 | 4076 vizualizari

 

Reteta o avem de la bunica mea, de prin judetul Iasi, si le-am facut impreuna cu mama mea… doar tatal meu mananca sarmalele astea :D cand eram mica mancam la tara si-mi placeau foarte mult :p

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg slanina impanata cu carnita
  • 300 g slaninuta afumata impanata
  • 6 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 400 g orez
  • O varza murata
  • Sare, piper
  • Cimbru
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 linguri cu ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu jumări:


Varza se lasa la desarat.


Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins.


Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic.


Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul ceaunului sis a se arda.


Dupa ce jumarile s-au facut se scot pe un servetel, ca sa absoarba untura.


Intre timp, taiem ardeiul si cepele cubulete iar morcovul se da pe razatoare.


Intr-o cratita punem la incins uleiul si peste punem legumele la calit.


Cand sunt aproape calite punem pasta de tomate si amestecam bine.


Peste legumele calite punem jumarile scurse de untura si amestecam bine bine.


Orezul il punem la umflat la foc mic cu 200 ml apa.


Dupa ce am facut orezul amestecam cu compozitia de jumari cu legumele calite.


Punem sare, piper si cimbru dupa gust.


Cu aceasta compozitie facem sarmalutele cu varza.


Eu le-am facut intr-un ceaun mare.


Pe fundul ceaunului se pune o farfurie cu fundu-n sus iar peste farfurie varza tocata.


Asezam sarmalutele iar printre randuri punem slaninuta afumata, taiata feliute.


Deasupra se pun iar frunze de varza taiate.


Punem apa in ¾ din ceaun si punem la foc mediu pe aragaz. Trebuie din cand in cand sa miscam ceaunul ca si cum il invartim pentru a se amesteca bine gusturile.


Cand sunt aproape facute le dam 30 de min la cuptor. Eu le-am fiert 6 ore :D


Se mananca cu ardei iuti iuti, pentru a taia greata de la jumari.:D



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

eu consider ca sarmalele sunt fierte atunci cand nu ti se strepezesc dintii de la varza :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu jumări 21043
retete culinare - Sarmale cu jumări 21044
retete culinare - Sarmale cu jumări 21045
retete culinare - Sarmale cu jumări 21047
retete culinare - Sarmale cu jumări 21048
retete culinare - Sarmale cu jumări 21049
retete culinare - Sarmale cu jumări 21050
retete culinare - Sarmale cu jumări 21051

COMENTARII (10)

ionix 1

09.03.2010, 13:49

mersic Carmencitta...

nadina73 1

29.03.2010, 15:56

cred ca sant super bune dupa retet cu siguranta sant foarte gustoase cu kaizer cred ca merge nu?

ionix 1

31.03.2010, 17:24

nu stiu ce gust au avut... dar cred c-ar merge si kaizerul...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!