Sarmale cu legume

de susu in Mancaruri de post, 10 Dec 2015 | 2443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez (250 g),
  • 3 cepe albe si rosii,
  • 3 morcovi,
  • o telina potrivita,
  • 2 ardei capia rosii,
  • 1 pastranac,
  • 1 patrunjel,
  • frunze de telina,
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura patrunjel,
  • piper,
  • condimente,
  • 2 lgt vegeta,
  • cimbru,
  • foi de dafin,
  • pasta de rosii,
  • varza murata sau foi de vita,
  • ulei,
  • 2 catei usturoi,
  • curry,
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu legume:

Albitura se rade mare si o parte din morcov ras fin. Calim ceapa tocata marunt, adaugam ardeii cuburi, morcovii si albitura. Folosim aceeasi cantitate din fiecare : patrunjel, pastarnac, telina si morcov. Calim separat orezul, adaugam 1 lgt curry, boia, putina vrdeata si bulion. Punem orezul la legume si 2 maini de verdeata. Potrivim de sare si facem sarmalele. Punem varza tocata pe fundul oalei, sarmale, mirodenii printre ele : oregano, piper, cimbru, marar, pasta de rosii dizolvata in apa clocotita cu putina vegeta si zeama de varza. Dam la cuptor sa se rumeneasca frumos vreo ora la 200 de grade.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu legume 416295
retete culinare - Sarmale cu legume 416296
retete culinare - Sarmale cu legume 416297
retete culinare - Sarmale cu legume 416298

COMENTARII (7)

Gicuta69 1

11.12.2015, 08:53

Delicioase!

anca_rm 1

11.12.2015, 10:51

ador aceste sarmale

portiadelumina 1

12.12.2015, 09:44

N-am încercat acest model, dar m-ar tenta, sunt destulee zile de post în care le putem încerca. Nu mă prea împac cu curry, dar găsesc eu ceva să-l înlocuiesc.
Fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: