Sarmale cu varză dulce

de ionix in Porc, 18 Oct 2010 | 10487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg pulpa de porc
  • o varza mai marisoara ~ 2 kg
  • o cana mica cu orez
  • 3 cepe mari
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • piper, sare
  • cimbru
  • marar
  • 600 ml
  • bete de marar
  • foi de dafin
  • 200 g costita afumata sau slaninuta afumata
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varză dulce:

Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.

In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Se spala pulpa si apoi se da pe masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins iar apoi pui si orezul. Se lasa 4-5 minute si adaugam pasta de tomate. Se mai lasa 2-3 minute si se ia de pe foc. Se lasa la racit iar apoi se pune peste carne.

Peste amestecul de carne se pun: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Se amesteca bine iar cu aceasta compozitie vom infasura sarmalele.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele, se aseaza bete de marar si cotoare de varza. Asezi sarmalutele iar printre ele pui cimbru si foi de dafin, dar in cantitati reduse. Printre ele poti pune si costita afumata sau slaninuta.

Preparare zeama pentru sarmele:

Fierbi 300 ml de bors cu apa, apa cam cat cuprinde vasul cu sarmale. Borsul il lasi sa dea intr-un clocot iar apoi pui pasta de gogosari peste. Acest amestec il torni peste sarmale.

Vasul cu sarmale se da la cuptor, la foc foarte mic, si se lasa sa fiarba mocnit. Eu le fierb cam 6-7 ore. Inainte de a le scoate din cuptor, gustati o sarma pentru a vedea daca sunt facute. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a ajuns varza si am umplut inca doi ardei.

2

Daca vrei sa le faci scazute le vei pune in oala de lut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ionix 1

18.10.2010, 19:42

@Roxy... pai, doar seman cu tine

kamy 1

18.10.2010, 23:31

asta am vrut sa fac si eu azi...dar in piata m-am razgandit...buneeee5 f

SENO 1

13.08.2011, 18:13

mmmmm cu mamaliguta merg de minune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu afumatura