Sarmale de Crăciun

de ionix in Mancaruri cu carne, 4 Ian 2011 | 8910 vizualizari

 

le-a mâncat Moş Crăciun, asta în loc de fursecuri cu lapte :p

 

INGREDIENTE

  • foi de viţă de vie 
  • o varză
  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vită
  • circa 150 g orez
  • 6 cepe
  • o cutie roşii decojite
  • câteva bucăţi de şorici
  • cimbru
  • sare şi piper
  • două linguri cu ulei
  • 300 g costiţă
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Crăciun:

Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate.

Varza se lasă puţin la desărat în apă rece. Frunzelor pentru sarmale li se taie cotorul.

Carnea de porc se toacă, carnea de vită se toacă iar apoi se amestecă foarte bine. Costiţa se căleşte puţin în uleiul bine încins şi se pune peste amestecul de carne.

Ceapa se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul în care am călit costiţa. Peste ceapa înmuiată punem orezul şi îl călim bine. Două roşii decojite se toacă mărunt şi se toarnă peste orez iar apoi se amestecă bine. Se mai lasă la călit vreo 5 minute, amestecân întruna. Amestecul cu orez se dă la răcit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Punem sare, piper şi cimbru după gust iar cu acest amestec vom face sarmalele.

Pe fundul ceaunului, în care am fiert sarmalele, am pus frunze tocate de varrămurată şi câtva fâşii de şorici. Aşezăm sarmalele şi printre ele punem fâşii de şorici. Deasupra punem varză tocată, felii de costiţă şi apa amestecată cu restul de roşii, tocate mărunt. Apă se pune cât să acopere sarmelele puţin Se dau într-un clocot pe aragaz iar apoi se bagă la cuptor, la foc mic, până cand au fiert bine.

Se servesc cu mămăliguţă şi iaurt.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie să fie preîncălzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Crăciun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza murata, la cuptor