Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

de DinDragostePentruGatit in Porc, 20 Ian 2013 | 997 vizualizari

 

Demult eram curioasă să încerc cum ies sarmalele fără ou, tot auzeam de colo-colo...

 

INGREDIENTE

  • 1.5 - 2 kg spată de porc;
  • 150-200 g orez;
  • 3 cepe;
  • 1 morcov mic;
  • 100 g țelină rădăcină;
  • 150 mL roșii în bulion;
  • 2 legături pătrunjel;
  • foi de viță;
  • cimbru;
  • piper negru măcinat;
  • delikat;
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun:

 

Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat. 

După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a răcit, se amestecă împreună cu carnea tocată. 

Se adaugă pătrunjelul tocat fin, condimente - după gust.  

Frunzele de viță se opăresc cu apă fierbinte, se scurg după care se rulează sarmalele. 

Se așează radial într-un vas încăpător, pe un strat de varză murată, tocată sau pe un strat de frunze de viță - pentru a preveni „prinderea” sarmalelor de vasul în care se gătesc. 

 

Se acoperă sarmalele cu apă caldă și se fierb la foc mic până când frunza de viță este bine pătrunsă. 

 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Între rânduri am pus varză murată și crenguțe de cimbru.

2

De data aceasta am fiert sarmalele în supa ce a rezultat de la fierberea cărnii pentru cârnați.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun 199002
retete culinare - Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun 199003
retete culinare - Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun 199004
retete culinare - Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun 199005

COMENTARII (17)

DinDragostePentruGatit 1

21.01.2013, 12:04

Merci, Sim0.

laura_n 1

21.01.2013, 15:02

bune rau, salivez )

DinDragostePentruGatit 1

21.01.2013, 15:37

Oh, Laura, n-am vrut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S