Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

de DinDragostePentruGatit in Porc, 20 Ian 2013 | 2721 vizualizari

 

Demult eram curioasă să încerc cum ies sarmalele fără ou, tot auzeam de colo-colo...

 

INGREDIENTE

  • 1.5 - 2 kg spată de porc;
  • 150-200 g orez;
  • 3 cepe;
  • 1 morcov mic;
  • 100 g țelină rădăcină;
  • 150 mL roșii în bulion;
  • 2 legături pătrunjel;
  • foi de viță;
  • cimbru;
  • piper negru măcinat;
  • delikat;
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun:

 

Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat. 

După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a răcit, se amestecă împreună cu carnea tocată. 

Se adaugă pătrunjelul tocat fin, condimente - după gust.  

Frunzele de viță se opăresc cu apă fierbinte, se scurg după care se rulează sarmalele. 

Se așează radial într-un vas încăpător, pe un strat de varză murată, tocată sau pe un strat de frunze de viță - pentru a preveni „prinderea” sarmalelor de vasul în care se gătesc. 

 

Se acoperă sarmalele cu apă caldă și se fierb la foc mic până când frunza de viță este bine pătrunsă. 

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Între rânduri am pus varză murată și crenguțe de cimbru.

2

De data aceasta am fiert sarmalele în supa ce a rezultat de la fierberea cărnii pentru cârnați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale- reteta video