Sarmale de post

de Oana in Mancaruri de post, 19 Apr 2009 | 37311 vizualizari

 

Mai sunt cateva zile de post, iata o reteta minunata, cum facea mama acasa, sunt delicioase sarmalele acestea!

 

INGREDIENTE

  • o cana cu orez
  • o cutie de ciuperci champignion
  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • foi de varza murata
  • o cutie de rosii in bulion
  • cateva linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • marar proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Mai intai pregatim frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.

Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie  feliute, apoi se calesc toate in uleiul incins. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, se adauga o cana cu apa si o ceasca din sucul de rosii si se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul si se pun doua linguri de patrunjel verde tocat fin.

Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Mie mi-au iesit din acesta compozitie 30 de bucati. Sarmalele se aseaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se pun deasupra foi de dafin, se presara cimbru. Apoi se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 40 de minute (la foc potrivit). Se adauga rosiile maruntite si se lasa sa mai scada 15 minute. La final se presara marar tocat. Sunt delicioase alaturi de un ardei iute murat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale de post 11734
retete culinare - Sarmale de post 11735
retete culinare - Sarmale de post 11736
retete culinare - Sarmale de post 11737
retete culinare - Sarmale de post 11738
retete culinare - Sarmale de post 11739
retete culinare - Sarmale de post 11740

COMENTARII (9)

tonidinobrejita 1

09.03.2012, 21:20

Sunt barbat cu 4 copii si eu fac mancare.Orice reteta o iau de pe internet,dar iese mancarea buna (La multi ani de 8 martie tie si tuturor femeilor inclusiv sotiei mele care este plecata la munca in Italia din cauza lui Base)Pastrez site-ul si o sa te mai intreb de retete.Cu respect.

Oana 1

10.03.2012, 15:33

Multumesc frumos, ma bucur ca iti plac retetele! Bine ai venit pe Bucataras si succes in bucatarie

jolygina 1

12.12.2012, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S