Sarmale de post

de MIUTA in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 3623 vizualizari

 

Am facut multe sarmale asa ca sunteti invitati la masa!Sunt asa de bune ca pot fi mancate si in zilele cand nu postim.
Voi sunteti vinovati ca am facut sarmale deoarece saptamana asta am vazut atatea sarmale de post facute de voi de am inceput sa le visez.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa
  • 300 g morcov
  • 500 g ciuperci
  • 100 g soia
  • 5 linguri pasta de ardei
  • un borcan 420 g zacusca de ciuperci
  • 1 litru bulion
  • 100 g orez
  • ulei
  • sare,piper,cimbru
  • 2 bucati varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Varza se desface in foi si se tine in apa rece pana a doua zi.

Se caleste in ulei ceapa pana devine sticloasa.Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.Se lasa la foc potrivit cateva minute apoi se pun ciupercile taiate marunt.

Soia se opareste cu apa fierbinte.Orezul se spala de cateva ori.

Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga pasta de ardei,soia stoarsa de apa,orezul si zacusca de ciuperci.Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.

Se impacheteaza sarmalele si se aseaza intr-o cratita pe un pat de varza.Se pune peste sarmale un litru bulion,se complecteaza cu apa pana se acopera sarmalele iar deasupra lor se pune varza tocata.La final se pune peste sarmale o canita de ulei,se acopera cratita si se da la cuptor.

Se lasa la fiert aproape doua ore la foc potrivit spre mic.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale de post 152297
retete culinare - Sarmale de post 152299
retete culinare - Sarmale de post 152302
retete culinare - Sarmale de post 152303
retete culinare - Sarmale de post 152305
retete culinare - Sarmale de post 152306
retete culinare - Sarmale de post 152307
retete culinare - Sarmale de post 152308
retete culinare - Sarmale de post 152309

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 20:38

Sim0na 1

19.03.2012, 13:38

O bunatate!

Bya Ralu 1

19.03.2012, 15:15

imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D