Sarmale de post

de amalia01 in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 5014 vizualizari

 

...SAU CE AM MAI GATIT...

 

INGREDIENTE

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 400 ml ulei
  • 200 g soia granule INEDIT
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de pasat
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 3 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.

Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita;lasati-le la inmuiat 30-40 minute; apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare;

Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;

Puneti toate legumele intr-un vas, adaugati ulei si soia (stoarceti-o putin in mana sa nu fie foarte apoasa) si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.

Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) si pasatul si 3 linguri de bulion... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.

Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 

Pe  fundul unei cratite puneti cotoare de varza.

Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.

Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin.

Turnati apa si dati la cuptor 3 ore , la 180 grade.

TIPS-URI

1

sarmale

2

post

3

INEDIT

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata cu mamaliguta