Sarmale de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 27 Mar 2010 | 3837 vizualizari

 

pot spune ca sunt mult mai bune decat cele cu carne

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.

intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.

punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.

dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.

pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles k se adauga apa de cate ori este nevoie.

Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

se servesc cu mamaliguta calda.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale de post-0
Sarmale de post-1
Sarmale de post-2

COMENTARII (5)

janet

janet 1

28.03.2010, 15:22

si eu fac sarmale de post,numai ca eu mai adaug si bulgur,adica griu pisat mai mare ,da la mama de la tara.si da un gust si mai bun!

elena1988

elena1988 1

13.03.2011, 12:19

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

13.03.2011, 14:04

multumesc fetelor, janet cred si eu ca-i da un gust mai bun, eu n-am de unde sa iau asa ceva .......elena ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!