Sarmale de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 27 Mar 2010 | 3789 vizualizari

 

pot spune ca sunt mult mai bune decat cele cu carne

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.


intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.


punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.


dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.


pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles k se adauga apa de cate ori este nevoie.


Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.


se servesc cu mamaliguta calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale de post 23870
retete culinare - Sarmale de post 23871
retete culinare - Sarmale de post 23872

COMENTARII (5)

janet 1

28.03.2010, 15:22

si eu fac sarmale de post,numai ca eu mai adaug si bulgur,adica griu pisat mai mare ,da la mama de la tara.si da un gust si mai bun!

elena1988 1

13.03.2011, 12:19

Dana Cristea - pusikmea 1

13.03.2011, 14:04

multumesc fetelor, janet cred si eu ca-i da un gust mai bun, eu n-am de unde sa iau asa ceva .......elena ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!