Sarmale de post cu ciuperci

de stefy_a in Mancaruri de post, 25 Mar 2013 | 5081 vizualizari

 

Bune, bune....chiar daca sunt de post...

 

INGREDIENTE

  • - o capatana de varza murata - puteti folosi si frunza de vie
  • - 500 g ciuperci champignion
  • - 200 g orez
  • - un morcov
  • -3 cepe mari
  • - 3 linguri pasta de tomate
  • - 3 linguri de faina alba
  • - sare si piper dupa gust
  • - ulei pentru calit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele. Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele

Ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata de ele. Spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc. Cand compozitia este gata se pune intr-un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul

Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa - partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor. Se fac sarmalutele

Partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe fundul oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata. Se acopera cu apa, se adauga si 2 linguri pasta de tomate si se pun la fiert

Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 09:46

stefy_a 1

26.03.2013, 15:49

multumesc rocsi...
da ce de-a activitate aveti aici fetelor!!! cand aveti timp liber??? ca eu nu stiu ce e ala...

stefy_a 1

26.03.2013, 15:51

multumesc fetelor!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci