Sarmale de post cu nuci si stafide

de MIUTA in Mancaruri de post, 8 Dec 2010 | 8478 vizualizari

 

Si pentru ca maine e zi de post va recomand cele mai bune sarmale.Deabia le-am scos din cuptor si nu m-am putut abtine sa nu mananc.Va invit si pe voi cu drag.Reteta o am de la o prietena draga Elorina si ea o are de la o manastire.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champinioane
  • 4-5 buc.ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 1 l bulion
  • 100 g stafide
  • 100 g soia granule
  • 100 g nuci macinate
  • ulei
  • sare,piper,boia
  • 150g orez
  • marar verde
  • varza dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu nuci si stafide:

Am pus la calit in ulei ceapa.Dupa 10 minute am adaugat morcovii dati pe razatoarea mica apoi gogosarul taiat cubulete.Am mai pus 3 linguri pasta de ardei si o lingura boia.Am adaugat ciupercile taiate cubulete,am condimentat si le-am lasat pe foc mic pana scade apa pe care o lasa ciupercile.Intr-un vas am oparit soia cu apa fierbinte.Cand a scazut apa din ciuperci am adaugat orezul spalat in cateva ape soia,stafidele si nucile.Am adaugat condimente dupa gust si marar verde tocat.Am impachetat sarmalele si le-am asezat in vasul in care vor fierbe. Am turnat peste ele 1 l bulion si am completat cu apa.Deasupra am pus varza taiata fideluta.Am bagat sarmalele in cuptor la foc mic o ora si jumatate.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale de post cu nuci si stafide-0
Sarmale de post cu nuci si stafide-1
Sarmale de post cu nuci si stafide-2
Sarmale de post cu nuci si stafide-3
Sarmale de post cu nuci si stafide-4
Sarmale de post cu nuci si stafide-5
Sarmale de post cu nuci si stafide-6

COMENTARII (10)

MIUTA 1

08.12.2010, 14:46

Multumesc fetelor ,cu mare drag ti-as trimite Ligia varza,imi pare rau ca nu-ti poti pregati cele mai bune bucate sarmalele traditionale.

mamaieelena 1

08.12.2010, 15:43

bune

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:31

ei ce bune sunt hmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41