Sarmale de post cu soia

de alilianaa in Mancaruri de post, 26 Mar 2013 | 8550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza de la doua verze
  • 4 cepe
  • o jumatate de morcov
  • 300 ml suc de rosii
  • marar verde de la congelator
  • sare, piper, dupa gust
  • orez pret de 150 g
  • un cartof
  • boia de ardei dulce
  • 30 ml ulei
  • 300 ml apa.
  • soia -50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu soia:

Am scos varza din butoi. Am ,, decupat" foile  de pe varza. Le-am fasonat sa-mi iasa sarmalutele frumoase.

Ceapa, morcovul le-am curatat. Ceapa am tocat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoarea mica. Cartoful de asemenea si ulterior l-am stors bine. Soia am hidratat-o in apa fierbinte. Am pus-o la scurs si am stors-o bine. 

Intr-o tigaie am pus 30 ml ulei, unde, dupa ce s-a incins, am adaugat ceapa, morcovul, cartoful, sare, piper, boia si le-am lasat sa se ,, combine " :)) bine.  Cand au fost pregatite pe jumatate am adaugat orezul. Am amestecat. Am adaugat o ceasca de apa ca toate sa fiarba impreuna. Am tras tigaia dupa aragaz. Cand soia a fost gata am adaugat-o peste compozitia de mai sus. 

Din aceasta am realizat sarmalutele. Am luat cu o spatula si am pus pe fiecare foaie de varza. 

Varza ramasa (miezurile) le-am tocat marunt si am realizat baza pe care am asezat sarmalele in oala. Am purces la acest lucru. Pe fundul cratitei am pus varza tocata, marar verde, piper si am pus sarmalele pe randuri. Ei am avut pret de doua randuri.

Le-am acoperit cu varza tocata si suc de rosii. Am pus apa si le-am pus la foc. 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale de post cu soia 214249
retete culinare - Sarmale de post cu soia 214250
retete culinare - Sarmale de post cu soia 214251
retete culinare - Sarmale de post cu soia 214252
retete culinare - Sarmale de post cu soia 214253
retete culinare - Sarmale de post cu soia 214254

COMENTARII (40)

alilianaa 1

27.03.2013, 12:49

Simona, imi place sa cred ca si gustoase.

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 21:51

foarte bune

alilianaa 1

18.11.2013, 07:15

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21