Sarmale de post cu varza acra

de mena29 in Mancaruri de post, 1 Mai 2015 | 10262 vizualizari

 

Sunt o bunatate, noua ne plac tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc varza murata
  • 100 g soia granule
  • 150-200 g orez
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4-6 foi dafin
  • 2 lingurite ierburi aromate
  • sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita piper boabe
  • o crenguta de cimbru
  • 100 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu varza acra:

Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta.

Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat in tigaie peste ceapa, cu 50 ml apa. Am lasat ceapa si orezul sa scada impreuna dupa care am luat vasul de pe foc si am lasat ceapa si orezul sa se raceasca. Granulele de soia le-am pus 20 minute intr-un vas cu  apa sa se hidrateze. Dupa cele 20 de minute, le-am scurs bine bine cu mainile, de apa si le-am pus in tigaie peste ceapa si orez, am adaugat apoi ciupercile clatite bine cu apa rece si tocate, morcovul curatat, spalat si tocat marunt. Sare si piper dupa gust si am adaugat ierburile aromate. Am omogenizat bine compozitia dupa care am format sarmalutele.

Intr-o cratita cu pereti grosi am asezat un strat de varza tocata, apoi sarmale, din nou varza tocata si sarmale. Ultimul strat a fost de varza tocata.  Foile de dafin le-am pus printre aceste straturi de varza si sarmale si deasupra, piperul boabe tot asa. Deasupra am pus crenguta de cimbru. Am turnat apa rece cat sa acopere sarmalele, am pus vasul pe foc, acoperit partial cu un capac  si am lasat sa fiarba la foc mic, aproximativ 2 ore.

Am servit sarmalele calde.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Cris2711 1

15.12.2015, 12:37

papam sarmale astazi?

mihaelar63 1

15.12.2015, 16:19

Asta am gandit si eu papam de la Mena Unul pentru ea si unul pentru Cris

mena29 1

17.12.2015, 05:24

Dragelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)