Sarmale de post din varză oparită în borş

de ionix in Mancaruri de post, 5 Oct 2010 | 9708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O varza dulce
  • 300 ml bors
  • 250 g orez
  • 1,5 kg ceapa
  • 5-6 ardei grasi
  • 3 linguri cu ulei
  • O mana cu soia
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
  • 5 morcovi
  • 100 ml suc de rosii
  • legatura cu marar
  • Cimbru
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post din varză oparită în borş:

Punem o oala mare pe foc pe care o umplem cu 2 l cu apa si bors, si lasam oala pana da intr-un clocot.

Scoatem cotorul de la varza si bagam varza pentru 3-4 minute in oala cu bors, care e incontinuare pe foc, si desfacem frunzele usor.

Frunzele de varza oparita in bors le vom folosi pt sarmale.

Oala de lut de umple cu apa calduta si se lasa la inmuiat pana vom pune sarmelele in ea.

Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.

Incingem uleiul cu 2-3 linguri cu apa, si punem la calit ceapa.

Intre timp, curatam ardeii si morcovii.

Morcovii, dati pe razatoare, si jumatate din ardei, taiati cubulete, se pun peste ceapa la calit.

Tigaia cu legumele calite o dam intr-o parte.

Orezul si soia le  punem la oparit in circa 300 ml apa fierbinte, pana cand absoabe toata apa.

Dupa ce orezul cu soia s-a umflat,  luam de pe foc si  amestecam

cu legumele calite si pasta de gogosari .

Punem sare, piper si cimbru- dupa gust.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.

Din frunzele de varza facem sarmalutele impreuna cu compozitia.

Pe fundul oalei de lut taiati niste frunze de varza si apoi asezati sarmalele.

Printre randurile de sarmale puneti felii ardei gras, marar si cimbru.

Puneti apa peste sarmale, impreuna cu sosul de rosii, cat sa acopere sarmalele.

Deasupra puneti ardei gras, varza tocata, cotori de marar, cimbru, sare si piper.

Dati la cuptor, la foc rapid timp de 10 minute si apoi la foc mic, si lasati pana cand varza este usor de rupt cu furculita.

Sunt bune atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

mie nu mi-a ajuns varza, c-a fost micuta, si am umplut inca 2 ardei grasi :p

RETETA IN IMAGINI

Sarmale de post din varză oparită în borş-0
Sarmale de post din varză oparită în borş-1
Sarmale de post din varză oparită în borş-2
Sarmale de post din varză oparită în borş-3
Sarmale de post din varză oparită în borş-4

COMENTARII (22)

Sylvia

Sylvia 1

06.10.2010, 14:57

Nu le-as putea refuza vreoadata superba realizare si prezentare ; complimente bucataresei

ionix

ionix 1

06.10.2010, 15:12

multumesc, Sylvia!

elena1988

elena1988 1

13.03.2011, 12:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!