Sarmale de post din varză oparită în borş

de ionix in Mancaruri de post, 5 Oct 2010 | 14611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O varza dulce
  • 300 ml bors
  • 250 g orez
  • 1,5 kg ceapa
  • 5-6 ardei grasi
  • 3 linguri cu ulei
  • O mana cu soia
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
  • 5 morcovi
  • 100 ml suc de rosii
  • legatura cu marar
  • Cimbru
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post din varză oparită în borş:

Punem o oala mare pe foc pe care o umplem cu 2 l cu apa si bors, si lasam oala pana da intr-un clocot.

Scoatem cotorul de la varza si bagam varza pentru 3-4 minute in oala cu bors, care e incontinuare pe foc, si desfacem frunzele usor.

Frunzele de varza oparita in bors le vom folosi pt sarmale.

Oala de lut de umple cu apa calduta si se lasa la inmuiat pana vom pune sarmelele in ea.

Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.

Incingem uleiul cu 2-3 linguri cu apa, si punem la calit ceapa.

Intre timp, curatam ardeii si morcovii.

Morcovii, dati pe razatoare, si jumatate din ardei, taiati cubulete, se pun peste ceapa la calit.

Tigaia cu legumele calite o dam intr-o parte.

Orezul si soia le  punem la oparit in circa 300 ml apa fierbinte, pana cand absoabe toata apa.

Dupa ce orezul cu soia s-a umflat,  luam de pe foc si  amestecam

cu legumele calite si pasta de gogosari .

Punem sare, piper si cimbru- dupa gust.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.

Din frunzele de varza facem sarmalutele impreuna cu compozitia.

Pe fundul oalei de lut taiati niste frunze de varza si apoi asezati sarmalele.

Printre randurile de sarmale puneti felii ardei gras, marar si cimbru.

Puneti apa peste sarmale, impreuna cu sosul de rosii, cat sa acopere sarmalele.

Deasupra puneti ardei gras, varza tocata, cotori de marar, cimbru, sare si piper.

Dati la cuptor, la foc rapid timp de 10 minute si apoi la foc mic, si lasati pana cand varza este usor de rupt cu furculita.

Sunt bune atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mie nu mi-a ajuns varza, c-a fost micuta, si am umplut inca 2 ardei grasi :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post din varză oparită în borş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sylvia 1

06.10.2010, 14:57

Nu le-as putea refuza vreoadata superba realizare si prezentare ; complimente bucataresei

ionix 1

06.10.2010, 15:12

multumesc, Sylvia!

elena1988 1

13.03.2011, 12:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci