Sarmale de post în vas de lut

de ionix in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 3414 vizualizari

 

Finalul nu-l am pt ca sunt inca in cuptor :D

 

INGREDIENTE

 
  • O varza murata
  • 250 g orez
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 kg ceapa
  • 500 g ciuperci
  • 3 ardei grasi
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • O legatura cu marar
  • Cimbru
  • Sare, piper
  • 2 dovlecei mai mari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post în vas de lut:


Varza murata se scoate si se baga in apa rece la desarat.


oala de lut de umple cu apa rece, nu mai tin minte pt ce mi-a zis mama sa fac asta. :D


Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.


Incingem uleiul si punem la calit ceapa.


Intre timp, curatam ardeii si morcovii.


Morcovii, dati pe razatoare, si ardeii, taiati cubulete, se pun peste ceapa la calit.


Separat, punem taiam ciupercile cubulete si le punem, in apa rece, sa dea intr-un clocot.


Dupa ce ciupercile le-am dat intr-un clocot le punem peste legumele calite si mai lasam 2-3 minute.


Tigaia cu legumele calite o dam intr-o parte.


Orezul il spalam si il punem la oparit in 250 ml apa fierbinte, pana cand absoabe toata apa.


Dupa ce orezul s-a umflat il luam de pe foc si il amestecam cu pasta de tomate.


Amestecam orezul cu legumele calite si punem sare, piper si cimbru- dupa gust.


Mararul se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.


Din frunzele de varza facem sarmalutele impreuna cu compozitia.


Pe fundul oalei de lut taiati niste frunze de varza si apoi asezati sarmalele.


Printre randurile de sarmale puneti felii de dovlecel si marar.


Puneti apa peste sarmale, impreuna cu sosul de rosii, cat sa acopere pana la penultimul rand de sarmale.


Dati la cuptor, la foc rapid timp de 10 minute si apoi la foc mic, si lasati pana cand varza este usor de rupt cu furculita, eu le las cam 5-6 ore.


Se mananca cu ardei iuti si o mamaliga buna.



Pofta buna!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20833
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20834
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20835
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20836
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20837
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20838
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20839
retete culinare - Sarmale de post în vas de lut 20840

COMENTARII (11)

ANCA 1

07.03.2010, 14:37

bunute!! dar de ce mai fierbi ciupercutele daca le mai si calesti?..

ionix 1

07.03.2010, 18:03

Roxy, eu asa le fac cand mananc eu nu m-am luat dupa nimeni
madi, oricand

ionix 1

07.03.2010, 18:03

Anca, ciupercile n-au timp sa se caleasca ci doar sa-si ia gust legumele unele de la celelalte.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!