Sarmale din carne de porc cu varza acra

de nico15 in Porc, 23 Feb 2014 | 1029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc, fleica
  • 2 verze murate de marime potrivite
  • 200 g de orez
  • 3 cepe
  • Sare, piper boabe / pudra
  • 10 g Paprica afumata
  • 150 g pasta de tomate
  • 2-3 frunze de dafin
  • Ulei
  • 200 g kaizer/ costita afumata
  • 1 ardei gras
  • Smantana si ceapa verde pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de porc cu varza acra:

Varza se taie in doua si se vor scoate foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute.

 Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine.

 Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat). Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin si adaugam pasta de tomate diluata in supa. Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore se lasa pana scad si se ard un pic deasupra.

 Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.

 Pofta Buna

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale din carne de porc cu varza acra 299854
retete culinare - Sarmale din carne de porc cu varza acra 299855
retete culinare - Sarmale din carne de porc cu varza acra 299856

COMENTARII (12)

danakarin 1

23.02.2014, 20:10

Ce super prezentare! Cred ca am sa ma inspir, Nico!

Pushaa 1

24.02.2014, 13:17

tare bune!!

nico15 1

24.02.2014, 21:32

Multumesc dragele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D