Sarmale din carne de vita

de Panacris in Vita, 9 Apr 2012 | 3223 vizualizari

 

Delicioase!

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de vita 700 g.,
  • orez 200 g.,
  • ou 1 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • varza murata 2 capatani,
  • sare iodata,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspat macinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin,
  • cimbru uscat,
  • marar uscat
  • bacon
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de vita:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se amesteca bine cu oul si compozitia de ceapa. Dupa ce s-au inglobat toate se asezoneaza de sare, piper si cimbru.

Varza se desface foi, foi. In vasul in care se vor fierbe sarmalele, se face un pat din foi de varza. Se formeaza sarmalele si se aseaza de jur circular, mijlocul sa ramana liber. Intre stratuirle de sarmale se presara boabe de piper, foi de dafin, marar si cimbru uscat. In mijlocul ramas se pun cateva bucatele de bacon sau costita afumata. Deasupra sarmalelor se aseaza varza tocata, fideluta, Se presara deasupra boia de ardei dulce, cimbru, marar si putin ulei omega 3. Se completeaza cu apa si se pune la fiert, la foc mic cca. 2 ore, acoperit.

Sarmalele se servesc fierbinti cu smantana si paine de casa. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale din carne de vita-0
Sarmale din carne de vita-1
Sarmale din carne de vita-2
Sarmale din carne de vita-3
Sarmale din carne de vita-4

COMENTARII (18)

iri_iri

iri_iri 1

09.04.2012, 21:27

abea astept sa mananc

mamaieelena

mamaieelena 1

10.04.2012, 11:56

babi5

babi5 1

14.12.2014, 19:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!