Sarmale din varza murata cu carne de vita

de Mihaela11_jo in Vita, 7 Mar 2013 | 5597 vizualizari

 

Departe de tara am invatat foarte multe lucruri, si mai ales sa ne pregatim mancarurile preferate pornind de la zero.
Fiecare isi foloseste imaginatia si inventivitatea in acest scop si ne ajutam unii pe altii cu retetele si ingredientele de care avem nevoie.
Cartea regretatului Radu Anton Roman-"Bucate vinuri si obiceiuri romanesti" a fost xeroxata de majoritatea romancelor din Iordania si ne-a fost de mare ajutor pentru pregatirea mancarurilor de care ne era dor,muraturilor,verzei murate, borsului proaspat.
Unul dintre consulii care s-au perindat pe la Amman ne-a adus de la brutarie taratze si toti am trecut la productia de bors proaspat: personalul ambasadei si comunitatea romaneasca din Iordania...Ha ha ha...
Acum cu internetul este foarte usor sa ai acces la tot ce doresti sa afli despre bucataria romaneasca, dar acum 30 de ani era cu totul altfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de varza murata
  • 500 grame carne de vita macinata
  • 1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • frunza de patrunjel verde
  • condiment pentru sarmale
  • boia dulce de ardei
  • sare dupa gust
  • 3-4 rosii bine coapte
  • cimbru uscat
  • 1 cub de Maggi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza murata cu carne de vita:

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.

La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.

Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.

Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.

Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.

Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.

Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza murata cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale din carne de vita