Sarmale fara carne

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Dec 2011 | 5158 vizualizari

 

Foarte dureros ptr membri familiei mele!!! Sarmale fara carne, e ceva anormal!!!

 

INGREDIENTE

  • varza murata
  • ceapa 1 bucata
  • ciuperci  500 g.
  • morcovi 3 bucati
  • orez 250 g.
  • ou 1 bucata
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar
  • boia de ardei dulce
  • bulion de casa 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fara carne:

Varza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze.

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate marunt. Dupa ce s-au calit se adauga orezul si un pahar de apa, se lasa cca. 10 minute la foc mic pentru a se umfla un pic orezul. Se ia de pe foc, se asezoneaza cu sare si piper se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Se pune umplutura pe fiecare foaie de varza, se ruleaza si se aseaza in oala. La final se presara boia de ardei dulce si marar verde. Se  acopera cu apa si se pune le fiert ptr cca. 1 ora.  Dupa ce au fiert sarmalele se adauga bulionul si se mai lasa cca. 15 minute la fiert.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si varza dulce, oparita in apa si otet

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale fara carne 138007
retete culinare - Sarmale fara carne 138008
retete culinare - Sarmale fara carne 138009
retete culinare - Sarmale fara carne 138010
retete culinare - Sarmale fara carne 138011
retete culinare - Sarmale fara carne 138012
retete culinare - Sarmale fara carne 138014
retete culinare - Sarmale fara carne 138015
retete culinare - Sarmale fara carne 138016
retete culinare - Sarmale fara carne 138017
retete culinare - Sarmale fara carne 138018

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:14

marieta 1

18.12.2011, 23:32

chear bune,si nu ma-r durea nimic sa gust si eu vreo 2!!!!!!

Panacris 1

19.12.2011, 06:36

Multumesc de aprecieri! Pana la urma nu au fost chiar asa de "dureroase" delicioasele sarmale de post. Vorba aceea "Cui nu/i place, nu mananca!"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D