Sarmale fierte in vin

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2014 | 714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc(impanata)
  • 250 g piept de pui
  • afumatura
  • 2 cani vin alb sec
  • foi de varza murata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 4-5linguri pasta de rosii.
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 7-8 bucati piper boabe
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se soteaza in  ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min . amestecand continuu ca sa nu se prinda.La final adaugam 2 linguri pasta de rosii si marar uscat si amestecam bine.Amestecul se lasa sa se racoreasca .
Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu compozitia de mai sus.

Adaugam cimbru uscat, sare si piper dupa gust.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.
Taiem afumatura bucati potrivite.Tocam putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem in  forma de cerc sarmalele pana le terminam.Intercalam printre sarmale afumatura.Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin si boabe de piper.Dizolvam 2 linguri de bulion in apa si turnam peste sarmale si completam cu vinul .

Deasupra punem cateva foi de varza si dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .
Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale fierte in vin-0
Sarmale fierte in vin-1
Sarmale fierte in vin-2

COMENTARII (29)

mamaieelena

mamaieelena 1

10.01.2014, 09:41

bune, bune

_Alina_

_Alina_ 1

10.01.2014, 10:53

Interesant! Musai de probat!

madi_marin

madi_marin 1

11.01.2014, 18:28

nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27