Sarmale fierte in vin

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2014 | 10130 vizualizari

 

Prea au facut fetele pe aici si cum nu am facut de sarbatori am zis sa incerc si eu cu vin. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 800g carne tocata
  • 2 verze murate mari
  • 3 cepe mari
  • o cana orez
  • 300g pasta de tomate
  • 500ml vin alb demisec
  • 300g scarita afumata
  • 300g oase afumate
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

 Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca si se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura (scarita) se taie felii.

 Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

 Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

 Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.

Se pun felii de afumatura si se nai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

 Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si vinul si se toarna in cratita pana acopera varza.

 Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

 Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

 Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

 Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

De preferat este vinul alb sec, de pus in sarmale.

2

Pozitionarea afumaturii in mijloc usureaza servirea sarmalelor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale fierte in vin 290545
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290546
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290547
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290548
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290549
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290550
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290551
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290552
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290553
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290554
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290555
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290556
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290557
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290558
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290559
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290560
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290561
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290562
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290563
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290564
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290565
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290566
retete culinare - Sarmale fierte in vin 290567

COMENTARII (56)

MotanLaOale 1

02.10.2014, 18:58

Multumesc

ilinca_rox 1

22.12.2014, 17:42

imi place reteta o sa incerc si eu anul acesta sa pun vin la sarmale

MotanLaOale 1

22.12.2014, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: