Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu

de Panacris in Mancaruri cu carne, 26 Dec 2011 | 4128 vizualizari

 

Dupa cum v/am spus in ajun am incercat faimoasa reteta de sarmale in dovleac a lui Pastorel Teodoreanu! Amprimit reteta de la o prietena ca si o provocare! Doar ca eu am inlocuit carnea de porc cu cea de curcan. Am sarit partea cu oala de lut, nu incapea dovleacul in ce oala de lut, am eu! :(, mare greseala!!!! A doua oara daca mai fac aceasta reteta, #:-S , cumpar o oala de lut mai mare, sa incapa dovleacul, fiindca am frecat cuptorul cca. 1 ora dupa ce am terminat :((. Azi o sa si gutam din faimoasele sarmale!!! Voi reveni cu detalii!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan 500 g.
  • carne de vita 500 g
  • slăninuţă afumată tăiată felii
  • varza murata
  • untura de porc
  • orez  200 g.
  • ceapa 3 bucati
  • ou 1 bucata
  •  boia de ardei dulce 1 g.
  • chimen macinat 1 g. (optionla)
  • cimbru uscat  1 g.
  • rosii
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • sare 
  • piper proaspat macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu:

Carnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se puna le dinstiut in untura de porc, pana devine translucida apoi se adauga si orezul strecurat. Se adauga boia dulce de ardei, chimen macinat, cimbr, sare si piper dupa gust. Dupa ce s/a racit compozitia se adauga oul si se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. 

Varza murata se desface foi, foi si se pregateste ptr. sarmale, se toaca marunt cateva foi si mijlocul verzei. Se aseaza pe fundul dovleacului un pat de frunze tocate, rosii decojite, tocate marunt si cateva felii de slaninuta. Se aseaza in palma cate o foaie de varza, se pune umplutura si se ruleaza sarmaua. Se aseaza sarmalele obtinute, in straturi in dovleac, la final se acopera cu strat de varza tocata, cateva foi de dafin slaninuta si cimbru.

Se introduce dovleacul umplut in cuptorul incins, la foc mic ptr. cca. 4 ore. Se lasa la " odihna" dovleacul umplut cu sarmale pana a doua zi la racoare.

Sarmalele, intotdeauna se servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână şi ardei iute.

 

 

TIPS-URI

1

Dacă folosiţi o oală de lut, cum ar fi trebuit si eu sa fac, inainte de folosire, o tineti in apa rece pentru cca. 20 de minute inainte de a o pune la cuptor. 

2

Atentie in acest caz nu aveti voie sa preincalziti cuptorul, el trebuie sa fie rece cand introduceti vasul de lut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138946
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138947
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138948
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138949
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138950
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138951
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138952
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138953
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138954
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138955
retete culinare - Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu 138956

COMENTARII (26)

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:14

babi5 1

05.09.2013, 07:43

MOKUSKA 1

07.11.2014, 20:32

vai ce bune sunt...eu totusi dovleacul nu-l mananc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D