Sarmale in foi de varza

de dakris in Mancaruri cu carne, 17 Apr 2012 | 9874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 1 kg carne tocata
  • 1 cescuta orez (cam 100 g)
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • sare, piper, foi dafin, condimente pt sarmale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Varza murata se spala, se formeaza cca 50 foi din ea si se lasa la dezacrit si desarat daca este cazul.

Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min si se lasa la racit.

Peste carnea tocata (eu folosesc spata de porc pe care o toc si, pt ca o sarmalele trebuie sa fie si un pic grase, adaug mai mult ulei la calit ceapa) se adauga ceapa calita, sare, piper, cimbru sau condimente pt sarmale (Fuchs). Se amesteca bine si apoi se infasoara sarmalele. Pe fundul cratitei se aseaza un stat de varza tocata ori cotoarele de la foile de varza, peste care se aseaza sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun foi dafin si cimbru.Deasupra de aseaza un strat de varza tocata. Acoperim cu apa in care am dizolvat 3 linguri de pasta de tomate si asezam folie de aluminiu deasupra cratitei. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba la foc mediu. Dupa cca 1 ora inlaturam folia de aluminiu si, daca este necesar, se mai adauga apa fierbinte si se mai fierb cca 30 min.

Se servesc cu ardei iute si mamaliguta (si smantana cui ii place). :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui la cuptor cu orez