Sarmale in foi de varza cu afumatura

de Camelya in Porc, 13 Dec 2015 | 1191 vizualizari

 

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa romanilor, deci nu lipsesc nici de pe masa noastra. De obicei, de sarbatori se pregatesc aceste bunatati. Fie ca sunt in foi de vita sau foi de varza, cu carne de porc, vita, curcan sau alte umpluturi, intodeauna sunt preferatele mesenilor. Acesta este reteta mea de sarmale. De cate ori poftim la ele, nu mai asteptam sa vina sarbatorile. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc+vita (amestec 60% carne porc+40% carne vita)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pasta de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocatura de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat sau proaspat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza cu afumatura:

Pentru inceput trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe iar apoi le tocam marunt.  Intr-un vas punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de boia dulce, patrunjel, 3 linguri de tocataura de ardei (daca nu aveti puteti pune 2 linguri de pasta de tomate), sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.

Taiem cotorul celor 2 verze iar apoi desfacem foile de varza. Le clatim sub un jet de apa. Pentru impachetat eu folosesc 2 tehnici. Intindem o foaie de varza, taiem nervura mai groasa si punem in centrul foii cam o lingura de carne. Foile mai mari le vom taia pe jumatate. Indoim capetele iar apoi rulam. Aranjam capetele folosind degetul aratator. Mai puteti sa intindeti foaia de varza, puneti lingura de carne iar apoi rulati fara sa mai indoiti capetele. Introducem capetele cu degetul aratator. Tocam restul de varza ramasa si punem o parte din ea pe fundul oalei.

Punem cateva felii de kaizer si cateva foi de dafin. Asezam toate sarmalele intr-o oala inalta. Dupa ce am pus primul strat de sarmale, mai punem varza tocata deasupra,cateva felii de kaizer si foi de dafin. Punem si al doilea strat de sarmale. Acoperim totul cu restul de varza tocata, kaizer si cateva foi de dafin. Turnam apa amestecata cu pasta de tomate pana acoperim suprafata sarmalelelor. Punem oala la fiert aproximatix 3 ore la foc mic. Atunci cand apa scade completam cu apa calda.

Din cand in cand apucam oala de margini cu un prosop si o zgaltaim usor ca sa nu se prinda. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc tocatura de ardei pentru amestecul de carne.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416670
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416671
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416672
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416673
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416674
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416675
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416676
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416677
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416678
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416679
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416680
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416681
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416682
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416683
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416684
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416685
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416686
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416687
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416688
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416689
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416690
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416691
retete culinare - Sarmale in foi de varza cu afumatura 416692

COMENTARII (23)

Camelya 1

13.12.2015, 18:56

Multumesc

Gicuta69 1

16.12.2015, 14:04

Delicioase!

Camelya 1

16.12.2015, 15:05

Multumesc Gicuta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29