Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 26 Sep 2015 | 4760 vizualizari

 

Am descoperit orezul integral . Grozav de gustos este . Am preparat sarmale in foi de vita de vie . Pentru ca vre-un mofturos sa nu faca nazuri am impachetat cateva sarmale si in frunze de varza .Sarmalele le-am pregatit la cuptor in Wok-ul de fonta castigat pe munculita cinstita , pe 220 galbeni din camara Bucataras !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne amestec porc+ vitel
  • 500 gr costita afumata
  • 300 gr orez integral
  • 150 ml ulei
  • 100 gr slanina afumata
  • 50 ml otet
  • 1 legatura ceapa tocata
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingura pasta gogosari
  • 2 pahare bulion rosii
  • 1 pahar apa
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza
  • marar verde
  • cimbru verde
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral:

  1. Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt fragile ] , Se oparesc si foile de varza pana observati ca s-au inmuiat . Se scot frunzele intr-o strecuratoare . Cele de vita de vie se curata de codite. Frunzele de varza se curata de nervurile mai groase si daca sunt mai mari decat o palma se taie in doua .
  2. Spalati si curatatai de mustati ceapa verde . Indepartati foia superioara care este mai uscata .
  3. Tocati ceapa si caliti-o in   jumatate din cantitatea de ulei impreuna cu orezul integral .Sarati , piparati , adugati boiaua si pasta de gogosari . Adugati carnea tocata . Trageti vasul la o parte si amestecati pana compozitia devine omogena . Gustati si adugati sare si piper daca este necesar .Eu in acest moment mai pun in compozitie 50 ml  bulion de rosii .
  4. Lasati compozitia cu carne si orez sa se odihneasca 15-20 minute la rece in frigider .
  5. Pregatiti vasul in care preparati sarmalele : stropiti fundul cu ulei si puneti tot acolo crengutele de marar si cimbru verde .
  6. Scoteti amestecul cu carne de la frigider si impachetati sarmalele .In mana stanga se tine frunza si cu dreapta se pune peste frunza o lingura de amestec cu carne . Impachetati sarmaluta .
  7. Dispuneti circular sarmalutele in vas . In mijloc asezati feliile de costita .
  8. La sfarsit tocati deasupra varza [ eu am pus pentru ca-i place sotului ] .Turnati deasupra apa,bulionul de rosii si stropiti cu restul de ulei .
  9. Dati vasul acoperit la cuptor timp de o ora . Dupa o ora se ia capacul si se lasa sase coaca frumos dimp de 10 minute .
  10. Serviti sarmalutele insotite de smantana si hrean razuit .Noi am servit cu iaurt grecesc care este mai putin gras .

TIPS-URI

1

La sarmalute nu sunt tipsuri . Fiecare si le prepara dupa bunul plac . cate bordeie atatea obiceie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi