Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 7161 vizualizari

 

Daca tot am facut sarmale ieri, am zis sa impac pe toata lumea: socra-miu vrea cu varza, Costel cu vita-de-vie, mie-mi plac ambele :D

 

INGREDIENTE

  •  frunze conservate de vita-de-vie
  • 800 g. carne tocata,  amestec  porc  cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 4 oua
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • bulion sau pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • 200 g. costita afumata sau  kaizer afumat 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita-de-vie (2):

 

     Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa ,  3-4 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.

     Intr-un vas  mai mare punem carnea, adaugam  o parte din ceapa calita ( cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute , cand le asezam in vasul de lut ), orezul spalat  si  scurs de apa,  sare, piper, cimbru, patrunjel si  4 oua. Mai putem adauga putina pasta de tomate. Amestecam  totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.  

     Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea.  Luam cu mana putina carne pe care o plasam  in zona petiolului, unde frunza e mai groasa,  astfel incat cand rulam sa terminam cu varful frunzei, care este partea cea mai fina.        Impaturim frunza, avand grija sa strangem bine capetele, pentru a nu se desface sarmaua la fiert.

     Sarmalutele se aseaza in cercuri, in oala unsa cu grasime si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat. Printre sarmale punem si cateva bucati de costita afumata sau kaizer afumat, prajite in prealabil.

    Adaugam apa in vas, astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 40 minute.

    Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77130
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77131
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77132
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77133
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77134
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77136
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77137
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77138
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77139
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77140
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77231
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77232
retete culinare - Sarmale in frunze de vita-de-vie (2) 77233

COMENTARII (35)

Cris2711 1

12.01.2011, 18:00

Ina 1

13.01.2011, 13:20

da, lilik, au un gust deosebit in frunze de vita-de-vie
Fac mai des din astea fiindca sotul nu prea tolereaza varza, dar si mie-mi plac mult

adicutza2007 1

12.03.2011, 13:02

mmmmmm! ne place... ne place... ne place, place, place, place...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59