Sarmale in varza murata

de Adele in Vita, 28 Sep 2015 | 3471 vizualizari

 

Tot am poftit la samalute si nu am mai rezistat..deci cu calm m-am pus pe treaba ..stiu ca nu sunt perfecte dar sunt delicioase ,pe cuvantul meu :D :p

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cepe potrivite.
  • 2 morcovi.
  • 400 gr carne de vita.
  • 100 gr carne de porc.
  • 4-5 linguri suc de rosii.
  • 100 gr orez.
  • sare.
  • piper.
  • 2 linguri de ulei.
  • condiment special pentru sarmale(dupa gust)
  • 1 lingura de faina.
  • foi de varza murata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in varza murata:

Pentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care amestecul de carne macinata,sucul de rosii(sau daca nu puteti pune 2 linguri de bulion) ,se adauga  orezul,faina,se amesteca bine  si se condimenteaza dupa gust .Se lasa la foc potrivit pentru cateva minute dupa care se daala o parte.Eu am cumparat foi de varza murata pentru invelit sarmale,voi puteti folosi si o varza intreaga sau foi de vita de vie .

Foile de varza se desfac una cate unsa si se clatesc sub apa rece,se ia bucata cu bucata si se curata de cotor(parte mai tare a frunzei) se pune  cu o lingura de umplutura si se se da forma saralei ,pana cand se termina umplutura.Intr-un tuci de aluminiu(sau o oala incapatoare ) se formeaza un strat de varza (din cateva frunze si cotoare) se aseaza sarmalele una cate una se adauga apa ,deasupra se pun felii de rosii si bucati de sunca afumata ,se dau la foc mic pentru 2 ore chiar si mai mult.Se lasa la racit si se servesc cu smantana .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

28.09.2015, 20:33

Imi plac mult cu varza murata

Adele 1

28.09.2015, 21:07

Rux

Adele 1

28.09.2015, 21:12

Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vita cu porumb copt