Sarmale in vas de lut

de kamy in Porc, 10 Ian 2011 | 2521 vizualizari

 

sa nu va ia cu lesin dar daca tot le-am pozat trebuie sa le pun aici....nu???

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.carne tocata amestec
  • 4 verze murate
  • 150 gr.orez
  • 3 cepe mari
  • ceafa afumata
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper condiment carne porc
  • moare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas de lut:

Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata.

Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai sec,adaugam cam 150 ml apa ca sa aiba in ce fierbe orezul.

La foile de varza taiem nervura de pe mijloc si formam sarmalele pe care le asezam in vas pe un pat de varza taiata marunt.Cand ajungem la jumatatea vasului punem un rand de ceafa afumata taiata mai gros,2 foi dafin si cimbru dupa care umplem cu sarmale.Cand ajungem aproape sus punem bucati de carnati 2 foi dafin,cimbru si peste varza taiata marumt,300 ml bulion si restul moare sa nu acopere varza .Punem la foc pe o plita(nu direct pe flacara)la foc f mic cam 2 ore de cand incepe sa fiarba.Ca sa vedem daca-s fierte,luam o sarma si daca varza se taie bine cu furculita,(sa nu opuna rezistenta)sunt gata.

pofat buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca varza e foarte sarata ar fi bine sa o spalati iar moarea pe care o puneti peste sarmale sa o lungiti cu apa, dupa gust(varza mea nu-i sarata asa ca nu necesita desarare)

2

puteti pune in carnea tocata condiment carne porc....eu am pus si a dat un gust f bun

3

sa nu confundati vasul de lut cu vasul roman...nu-i acelasi lucru

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale in vas de lut 76691
retete culinare - Sarmale in vas de lut 76692
retete culinare - Sarmale in vas de lut 76693
retete culinare - Sarmale in vas de lut 76694
retete culinare - Sarmale in vas de lut 76695
retete culinare - Sarmale in vas de lut 76696

COMENTARII (30)

Rux 1

12.01.2011, 13:15

Ce minunat...si eu le-am pus gand bun...curand...

kamy 1

12.01.2011, 18:30

susu...draga mea ti-am trimis mesaj citeste-l

kamy 1

12.01.2011, 18:31

ruxy....iubita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D