Sarmale in vas roman

de Sim0na in Porc, 1 Apr 2012 | 2077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 buc.varza acra
  • 1/2 varza cruda
  • 0,6 kg carne tocata amestec
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa mica
  • bucati de slanina
  • suc de rosii
  • marar
  • condimente ptr sarmale
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas roman:

Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le`am lasat cca 1 ora.
Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat`o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega compozitia. Am lasat cumpozitia sa se odihneasca. Intre timp am pregatit varza: am spalat`o, si am ales frunzele ptr sarmale. Am rulat sarmalele.

 Apa din vas am aruncat`o, am pus ulei si ramurelele de marar, apoi un rand de varza tocata si bucatile de slanina si piperul boabe. Am pus apoi un rand de sarmale, apoi iar varza. Deasupra am pus sucul de rosii si  1/2 cana de apa. 

 Am pus capacul si am dat la cuptor, la foc potrivit. Dupa 1 ora am marit un pic focul si am mai lasat inca 1 ora, apoi am luat capacul si am mai lasat 15-20 min.

 Sunt excelente cu mamaliga, smantana si ardei iute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale in vas roman 155414
retete culinare - Sarmale in vas roman 155415
retete culinare - Sarmale in vas roman 155417
retete culinare - Sarmale in vas roman 155418
retete culinare - Sarmale in vas roman 155419
retete culinare - Sarmale in vas roman 155420
retete culinare - Sarmale in vas roman 155421

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

02.04.2012, 09:49

ce gustoase sunt mmmm

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:22

mancarea mea preferata

Sim0na 1

02.04.2012, 18:54

Va astept pe toate/toti la masa!!!
Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S