Sarmale la cuptor

de Lau in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 10484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(sa fie amestecata de porc si vita)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • 500 g orez
  • 200 ml bors acru
  • varza
  • 2 linguri de bulion
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina alba
  • 500g ulei
  • 2 felite de slanina sau carne afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la cuptor:

Punem carnea intr-un lighean, spalam orezul, il scurgem bine de apa, il adaugam peste carne. Adaugam ouale, faina, condimentele, patrunjelul si amestecam bine.

Intr-o tigaie punem uleiul sa se incalzeasca, adaugam ceapa tocata o lasam sa se caleasca putin, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin, adaugam bulionul si mai lasam un pic. Compozitia o punem peste carne, adaugam cimbru, sare dupa gust si amestecam bine.

Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si cand fierbe adaugam varza careia i-am taiat capacul, o punem in apa si o lasam sa se opareasca putin.

Intr-o alta oala punem varza sau cotoarele de varza la fund, adaugam slanina sau carnea. Luam cate o frunza si punem cu lingura compozitia de carne si le impaturim bine. Nu punem oala plina cu sarmale pentru ca atunci cand fiebe orezul va da in foc

Cand terminam de impaturit sarmalele, intr-un castron mai mare adaugam o cana de bors acru, un pic de sare amestecam bine si punem peste sarmale. Daca mai este nevoie adaugam apa pana se acopera sarmalele, invelim sarmalele cu frunze deasupra, punem folie alimentara in loc de capac la oala, dam la cuptorul incalzit.

Pofta buna

 

TIPS-URI

1

bunica m-a invatat sa nu oparesc orezul pentru ca ies mai gustoase

RETETA IN IMAGINI

Sarmale la cuptor-0
Sarmale la cuptor-1
Sarmale la cuptor-2
Sarmale la cuptor-3
Sarmale la cuptor-4
Sarmale la cuptor-5
Sarmale la cuptor-6

COMENTARII (36)

deyutzky

deyutzky 1

02.03.2011, 22:11

am venit si la o sarmaluta ca e tare bunutza

Lau

Lau 1

03.03.2011, 10:23

deyutzky poti sa iei si 2

mamaieelena

mamaieelena 1

05.03.2011, 19:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!