Sarmale la tava

de mihaelar63 in Porc, 5 Feb 2015 | 2050 vizualizari

 

Nu-mi place sa prepar sarmale de sarbatori . In anul in care m-am instrainat de Cluj , de dor am fost in vizita la 4 matusi si doua verisoare . Ce credeti cu ce insistau sa ma serveasca , bineinteles cu sarmale . Partea buna- am aflat cine le face mai bine . Bunica mea facea cele mai senzationale sarmale usor picante cu proportia carne / orez potrivita si copte la cuptor , usor uscate deasupra .
Asa ca eu prepar sarmale cam la 2-3 sapatamani dupa Anul Nou Imi plac sarmalele coapte in oala de lut dar de data aceasta din motive de ...lipsa de timp le-am preparat la tava .Dispuse intr-un singur rand au iesit asa cum imi plac mie : frumos rumenite in mod egal .

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 250 gr orez
  • 150 gr slanina afumata
  • 200 gr muschi file afumat
  • 2 cepe mari galbene
  • 1 buc praz
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de Kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • sare
  • pahar bulion
  • 100 ml ulei
  • cimbrisor verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la tava:

Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie .

Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei .

Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca .

In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos .Sarati .

Urmeaza in amestec culoarea rosie : pasta de ardei , de rosii , pasta iute , boiaua si condimentele uscate : busuioc+ cimbru .

Trageti tigaia de pe foc si amestecati compozitia cu carnea tocata .

Se ia cate o foaie de varza acra , se pune cate o lingura de compozitie de carne si se ruleaza .

O tava se stropeste cu restul uleiului, se aseaza in ea sarmalele intercalate de catre feliute de muschiulet afumat .

Deasupra puteti toca fideluta  frunze de varza nefolosite .

Se pune apa in tava pana la nivelul de sus al sarmalelor .

Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor o ora .

In prima parte a coacerii folositi o alta tava drept capac sau infoliati in folie de aluminiu ..n a doua parte scoteti folia/ capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .

Serviti sarmalele presarate cu cimbru verde  ,insotite de  smantana , iaurt sau hrean in otet .

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sarmalele sa va iasa gustoase respectati formula 1 parte orez + 3 parti carne .

RETETA IN IMAGINI

Sarmale la tava-0
Sarmale la tava-1
Sarmale la tava-2
Sarmale la tava-3
Sarmale la tava-4
Sarmale la tava-5
Sarmale la tava-6
Sarmale la tava-7
Sarmale la tava-8
Sarmale la tava-9
Sarmale la tava-10
Sarmale la tava-11
Sarmale la tava-12

COMENTARII (24)

Sylvia

Sylvia 1

06.02.2015, 12:20

superb arata !

mirela0911

mirela0911 1

06.02.2015, 15:12

Ce bunatate!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 17:00

arata de milioane

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24