Sarmale manastiresti

de Ksenya in Mancaruri de post, 20 Dec 2016 | 37626 vizualizari

 

Reteta de fata v-o aduc de la o manastire din Rep.Moldova.
Nu mi-am inchipuit vreodata ca aceste sarmale pot  fi atat de bune.
Pe moment, aveam o dilema, ma gandeam, ori imi era tare foame ori chiar sunt bune. Asa ca le-am  facut si, de atunci, le fac mereu in timpul postului.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza murata
  • 500 g pasat (crupe de porumb)
  • 1 cana orez
  • 6 cepe mari tocate
  • 3 fire potrivite praz spalat si tocat
  • 4 morcovi mari dati prin razatoare
  • 150 g telina curatata , spalata si data prin razatoare
  • 8 linguri ulei pentru calit
  • 2 linguri ulei pentru fundul oalei
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri pasta ardei
  • verdeata (optional)
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru
  • tije uscate de marar
  • stock de legume sau apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale manastiresti:

  

Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele.

Pasatul il spalam in mai multe ape, pana apa ramane limpede. Il punem la scurs.

Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam prazul, apoi morcovii si telina, presaram cu sare si lasam la inabusit, pana legumele se inmoaie.  Adaugam pasta de rosii si cea de ardei, potrivim de sare si piper, amestecam si mai lasam 2-3 minute la foc potrivit.

 Separat, intr-un vas, punem pasatul scurs, cana de orez si compozitia din tigaie, amestecam bine, adaugam verdeata daca aveti.

Formam sarmalele.

Intr-o oala, facem un pat din tije de marar uscat, peste care punem cotoarele de varza tocate, adaugam 2 linguri de ulei si incepem sa asezam sarmalele. Deasupra, adaugam o crenguta de cimbru si acoperim cu cotoarele de la varza tocate. Se toarna stock de legume sau apa, pana se acopera bine sarmalele.

Se acopera cu capac si se lasa la foc iute, pana da primul clocot, apoi lasati la foc mic sa bolboroseasca 3 ore.

Pofta buna!

Se servesc cu ceapa rosie, praz, ardei iuti sau cu ce va place!

TIPS-URI

1

Pentru o savoare mai aparte, puteti adauga o crenguta de visin.

2

Puteti adauga ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

29.12.2016, 21:13

foarte mult imi plac sarmalele cu pasat

navidad_2017 1

03.01.2017, 12:59

Mi-am facut cont special ca sa-ti scriu, cat de mult imi plac retetele tale! Am facut f. multe dintre ele si mi-au si iesit toate minunat, amintindu-mi exact de gustul bine-cunoscut din copilarie, al bucatelor respective! Am fost prea comoda sa scriu la timpul respectiv si probabil voi fi si in viitor, dar sa stii ca ai o mare admiratoare (+familia + prietenii), departe de tara, care se va bucura si gandi cu drag la tine, la fiecare reteta postata si incercata! Iti doresc numai bine in toate si-ti multumesc!

Ksenya 1

03.01.2017, 13:25

Multumesc pentru cuvinte frumoase! Faptul ca retetele mele plac,imi da impulsul sa mai postez din-cand-in-cand .Tot din lipsa timpului sufar si eu.Un an nou fericit sa ai si te asteptam cu mare drag sa postezi si tu ,ca sa gatesc si eu dupa retetele tale.Bine ai venit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci