Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2014 | 1285 vizualizari

 

Sarmale sunt bune . Dar nu preparate in acelasi fel . Pentru a evita monotonia schimbati ,omiteti, adugati , unele ingrediente sau condimente .Nu schimb prepararea la cuptor . Invariabil imi plac coapte .Sunt mult mai gustoase decat fierte ,, pana la loc comanda '' !!!
Am asteptat cu nerabdare sa dea frunza de vita -de -vie , de loboda , de hrean ...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza verde
  • frunze de vita -de-vie , loboda de gradina , salata verde.
  • 100 ml otet de vin
  • 1kg carne tocata amestec vita cu porc
  • 1cana orez cu bob mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1/2 lingurita piper
  • 500 gr costita afumata
  • 2 pahare bulion de rosii
  • Crengute verzi de marar si cimbru
Portii: 55
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale mixte de primavara ( la vas roman):

Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute .

Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu usurinta frunzele pe care le scoateti pe rand .Curatati frunzele de varza de nervurile mai groase de pe mijloc [rupeti-le in doua daca sunt prea mari ]. Curatati restul frunzelor de codite .

Spalati si tocati ceapa .Prajiti usor ceapa in 100 ml ulei . Prajiti usor si orezul amestecand .

Trageti de pe foc  vasul adugati carnea tocata , sare , piper , boia , pasta de gogosari , pasta de rosii ,cimbrul si mararul .Gustati si mai condimentati daca este nevoie .

Impachetati sarmalutele . In fiecare frunza puneti cate o lingura de compozite de carne cu orez.

Stropiti cu putin ulei fundul vasului , puneti cateva fire de marar si cimbru verde . Asezati circular in straturi suprapuse, sarmalutele .

In mijloc asezati costita afumata spalata .

Tocati  marunt inima ramasa de la varza si presarati pe deasupra sarmalelor  . Nu uitati sa puneti  din nou cateva ramurele de cimbru si marar verde  .Turnati deasupra bulionul ,Stropiti cu restul de ulei .

Acoperiti  etans gura vasului cu folie de aluminiu dublata pe interior cu o bucata de hartie de copt umezita ,Puneti si capacul vasului .

Coaceti samalele la 220 grade  cu capac timp de o ora .

Scoateti folia , hartia , capacul si lasati sarmalele inca 30 minute sa se rumeneasca.

Serviti sarmalele calde .

Au fost atat de bune incat nu am simtit nevoia sa le adugam smantana .Le-am servit doar hrean razuit in otet.

        Pofta buna  !!!

 

 

TIPS-URI

1

Marimea unei foi pentru impachetat sarmaluta nu trebuie sa depaseasca o palma .[ Eu am palma mica].

2

Puteti folosi si frunze de spanac sau hrean .

3

Otetul adugat in apa de oparire a frunzelor le face elastice si nu se vor rupe la impachetat .

4

Vasul roman trebuie tinut in apa sa se ,, hidrateze ''macar 30 minute inainte de introducerea in cuptor .Astfel evitati spargerea lui .

5

Puteti servi sarmalele cu ardei iute , hrean razuit in otet , smantana sau iaurt.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-0
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-1
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-2
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-3
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-4
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-5
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-6
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-7
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-8
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-9
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-10
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-11
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-12
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-13
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-14
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-15
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-16
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-17
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)-18

COMENTARII (24)

mihaelar63

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:50

Sylvia o apreciere din partea ta este un adevarat compliment

 merisor

merisor 1

15.06.2014, 22:57

Ce bune!

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 16:27

la fix a venit reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24