Sarmale moldovenesti

de Krystyan Trendy in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2013 | 16281 vizualizari

 

40 sarmale

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100ml ulei
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti:

Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . 

Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .

Varza se spala si se scoate fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie se taie cotorul,apoi se taie pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie se pune o lingura de compozitie de sarmale .Se infasoara apoi sarmaua si se indoaie capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas se pot toca marunt.

Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic . 

Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa acopere putin .

Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin  si sarmalele sunt gata pentru a fi servite! 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa adaugati daca va place si putina sunca afumata.

2

Daca aveti cimbru ,puneti putin ca sa capete o aroma mai deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

27.10.2013, 20:37

am venit sa mai iau o portie

mihaelar63 1

29.10.2013, 02:31

Imi place ca ai scris cate ies Mai demult faceam fix 33 intodeauna fara sa ma gandesc dinainte , cate 11 / persoana

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 08:37

de obicei imi ies 38-40 ...2 sarmale sunt pentru incercat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rasol alb cu rosii si orez