Sarmale pentru Craciun 2015

de Constelatialeu in Porc, 23 Dec 2015 | 1316 vizualizari

 

M-am jucat nitel, ca asa-mi place mie, am folosit ceapa verde si am facut un capac din faina si apa, un fel de test....

 

INGREDIENTE

  • 1,600 kg carne de porc tocata
  • frunzele de la 6 legaturi de ceapa verde
  • 5 cepe albe mici
  • foi de varza -70 buc
  • varza tocata cca 1 kg
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • carne afumata
  • 1 sticla de 750 ml cu amestec de rosii si ardei gras rosu
  • Pentru crusta
  • faina+apa
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale pentru Craciun 2015:

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in tuci, calim cca 15 min, amestecand sa nu se lipeasca orezul. Apoi rasturnam ceapa si orezul peste carnea tocata, amestecam si potrivim de sare si piper. Dupa aceea ne apucam sa impaturim sarmalele, luam cate o frunza de varza un pic de carne si infasuram sarmaua. Mi-au iesit 70 de sarmale nu foarte mari, cat sa musti de doua ori din ele. 30 de sarmale le-am trimis soacrei, nu sa ma pun bine cu ea, ca sunt bine oricum..... Dupa ce am impaturit toate sarmalele,amestecam varza tocata cu amestecul de rosii si ardei, taiem bucatele carnea afumata si bucatele de slanina. Apoi incepem sa asezam in cratita, un strat de varza, apoi un strat de sarmale, strat de varza, carne afumata,varza tocata, sarmale si deasupra varza tocata. Din faina si apa framantam un aluat pe care il intindem la dimensiunea cratitei, il asezam pe post de capac si intepam din loc in loc capacul. Punem cratita in tava de la cuptor, turnam apa in tava si lasam la fiert in cuptor la foc mediu cca 4 ore, din cand in cand verificam sa avem apa in tava.Cam asta-i toata filozofia pe anul asta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418437
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418438
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418439
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418440
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418441
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418442
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418443
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418444
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418445
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418446
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418447
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418448
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418449
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418450
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418451
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418452
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418453
retete culinare - Sarmale pentru Craciun 2015 418454

COMENTARII (19)

roxana_simona 1

26.12.2015, 11:05

Ina 1

17.01.2016, 21:41

Gicuta69 1

19.01.2016, 13:59

Si acum inghit in sec la sarmalele tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L