Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de diaconta in Multicooking, 10 Oct 2019 | 7975 vizualizari

 

Abia așteptasem să pregătesc sarmale la Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune.
V-am mai spus eu cât de mult iubesc aparatul ăsta.Am deja o listă lungă de tot cu preparate pe care vreau să le încerc.
Pâna acum spuneam că sarmalele mamei sunt cele mai bune din câte există,asta și pentru că le fierbe în cuptor,la foc mic,în oala de lut.
Așa că am zis să încerc și eu rețeta ei,dar să le fierb la Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
Gustul a fost la fel de minunat ,dar timpul de gătire s-a redus substanțial.
In plus,am pregătit umplutura direct în vasul Multicookerului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
Dacă v-a convins rețeta mea (ca și alte rețete pe care le găsiți pe blog) nu uitați să profitați de Crocktober deoarece  Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune,cât și Slow Cooker-ele beneficiază de o promoție specială,sigur nu ați vrea să o ratați.Mai multe informații despre ofertă găsiți deschizând link-ul următor :  http://bit.ly/2mr5SHp

 

INGREDIENTE

  • 1 căpățână de varza mai mica (cam 25 frunze am avut eu nevoie)
  • 300 g carne de porc tocata
  • 100 g costita de porc afumata
  • 150 g orez
  • 2 buc ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml suc de rosii pentru umplutura
  • Sare, piper, boia
  • Marar verde
  • O crenguta de cimbru si marar uscat
  • Apa si suc de rosii pentru fiert(aprox.200 ml suc de rosii)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Frunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare, crenguta de cimbru si mararul uscat.

Am taiat cotoarele frunzelor, dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei, înainte de a aseza sarmalele.

Am conectat Multicookerul Express cu gatire sub presiune la sursa de curent.

Am setat functia Brown/Saute, timpul 10 minute, apoi Start.

Am pus cele doua linguri de ulei în vasul aparatului si am calit ceapa tocata marunt.

Am adaugat apoi costita afumata tocata si ea marunt, carnea, orezul, sucul de rosii, condimentele si mararul tocat marunt.

Se condimenteaza dupa gust.

Am apasat tasta Stop si am scos vasul din aparat, pentru a opri gatirea.

Am pus umplutura pe fiecare frunza de varza si le-am înfasurat.

Dupa ce am terminat umplutura, pe fundul vasului am pus cotoarele de  la varza, apoi am asezat sarmalele. Mie mi-au iesit 21 de bucati. Acum depinde si de cât de mici reusiti sa le faceti.

Deasupra am tocat frunzele de varza ramase.

Am pus vasul înapoi în aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Pentru fiert vom avea nevoie de lichid. Cantitatea acestuia este in functie de cum doriti sa fie la final, tinând cont de faptul ca acesta nu va scadea prea mult în timpul fiertului, doar cât va fi absorbit de orez.

Noua ne plac sarmalele mai „seci”, adica sa nu aiba prea multa zeama la final, deci am pus  200 ml suc de rosii, cam 400 ml apa si sare.

Lichidul nu a acoperit sarmalele, iar la final a ramas foarte putin, asa cum am dorit.

Am pus capacul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune, l-am rotit în pozitia închis, am închis si supapa de presiune.

Am setat functia de gatire Manual, timpul 25 minute si am apasat tasta Start.

Pe ecranul aparatului va aparea Heat pâna când se acumuleaza presiune în vas. Vor iesi câțiva aburi, apoi se va auzi un semnal sonor si va începe timpul propriu zis pentru gatire.

Când cele 25 de minute au expirat, se va auzi iarasi un semnal sonor si daca nu apasam tasta start,aparatul va trece automat pe functia de „pastrare la cald”.

Am apasat tasta start si am mai lasat 15 minute, astfel presiunea se va elibera treptat, iar orezul se va mai „umfla”.

Dupa aceste 15 minute, am deschis supapa de presiune, ajutându-ma de o spatula. Am deschis apoi capacul, având grija ca aburul din oala sa nu ma arda.

Am servit sarmalele cu smântâna.

S-aveți poftă!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura la Multicooker-ul Crock-Pot Express