Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

de Rocsi in Curcan, 12 Aug 2012 | 3360 vizualizari

 

Este pentru prima data cand prepar sarmale cu curcan, dar e cert ca de acum doar asa le voi pregati.Atat mi s-a zis ca trebuie repetate curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 borcan mic cu ciuperci intregi
  • 6-7 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 3/4 cana orez
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua
  • 10 ardei micuti
  • 2 verze
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci:

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel.
Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare.
Ardeiul kapia ii scoatem cotorul, semintele si il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi punem ceapa la inmuiat.
Adaugam morcovul, iar cand s-a inmuiat si acesta bine, incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Orezul in spalam in doua-trei ape, apoi il lasam 5 minute in apa calda.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine si le dam prin masina de tocat.
Intr-un bol amestecam compozitia cu ceapa, orezul bine scurs, verdeata, kapia, ciupercile, carnea de curcan.
Condimentam cu sare si piper, punem busuiocul si ouale.
Amestecam foarte bine toate ingredientele.
Ardeii ii spalam, apoi cu un cutit mic le scoatem cotorul cu grija sa nu ii rupem si scuturam toate semintele.
Intr-o oala mai mare punem cam pe un sfert cu apa.
Presaram sare, adaugam o cana cu bors si lasam sa fiarba.
Varza o spalam putin si ii scoatem cotorul.
O asezam in apa ce clocoteste, cu gaura de la cotor in jos.
O intoarcem si pe parte cealalta, apoi scoatem frunzele rand pe rand cu o paleta.
Le lasam putin sa se racoreasca, apoi indepartam capetele.
Umplem ardeii cu ajutorul ulei lingurite si le punem capac dintr-o bucatica de varza la fiecare.
 Luam cate o frunza de varza in care asezam putina compozitie si le impaturim.
Capetele si frunzele de varza ce sunt crapate le tocam.
Punem putina tocatura de varza intr-o oala mare, apoi asezam sarmalute si ardeii (acestia ii asezam in picioare).
Printre ele adaugam bucatele de foi de dafin si crengute de marar.
Deasupra punem iar tocatura de varza, apoi le acoperim cu apa calda.
Bagam oala in cuptor si le fierbem la foc potrivit la inceput, apoi la foc mai mic pentru a nu se sfarama.
Daca le doriti mai acrute, puteti pune la fiert putin bors si 1 lingura de pasta de tomate.
Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin, apoi putem servi.
Sa aveti pofta!!!

 

COMENTARII (43)

Rocsi

Rocsi 1

20.08.2012, 21:11

Cand mai fac iti dau ca sunt asa bune!

babi5

babi5 1

14.12.2014, 19:53

Rocsi

Rocsi 1

16.12.2014, 19:53

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!