Sarmalute

de LILIANAc in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2014 | 3995 vizualizari

 

Multa lume care mananca sarmalute la mine acasa spun ca-s diferite fata de cele preparate de ei iar eu le dau dreptate unora.o fi de vina mana de lucru s-au reteta? asa ca m-am gandit sa o pun aici sa o impart cu voi.iata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc tocata(merge si o bucatica de slaninuta de purcel de tara cine are)
  • 500g carne de vita tocata
  • 800g orez cu bobul rotund
  • 1kg ceapa(eu am pus si 2 cepe rosii de aceea se vede in compozitie)
  • 4 morcovi mari
  • 150g ulei
  • 4 lg bulio
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde (daca va place puteti pune si marar si cimbru)
  • soric sau o bucatica de afumatura
  • varza murata sau de care aveti
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit la foc mic

Adaugam sarea si piperul apoi morcovul dat pe razatoare ori robot.

Dupa ce s-au calit bine adaugam bulionul ,mai lasam pe foc cca 1 min apoi adaugam orezul(bine spalat si tinut un pic in apa calda)

Lasam aceasta compozitie la racit si ne ocupam de verdeata si frunzele de varza.

Patrunjelul il tocam marunt si Il punem peste carne  iar varza se  taie bucatele cat sa invelesti o sarmaluta.

Dupa ce s-a racit compozitia amestecam cu carnea si patrunjelul, mai condimentam putin si trecem la treaba adica la invelit sarmalutele.

Eu am o placere pentru asa ceva.

Dupa ce le-am terminat de facut punem pe fundul oale cateva bucatele de varza tocata si asezam sarmalutele, printre ele soricul sau afumatura.

Daca folositi varza murata puneti apa cat sa cuprinda sarmalele, chiar un pic mai mult, iar daca folositi varza dulce(verde)puneti 300 g suc de rosii si restul completati cu apa.

Se da la cuptor si se tine 3-4 ore la foc potrivit.

Va urez pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute 294765
retete culinare - Sarmalute 294766
retete culinare - Sarmalute 294767
retete culinare - Sarmalute 294768

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.02.2014, 20:04

Bine ai venit

gabrielagabi 1

05.02.2014, 22:58

Ce bun !

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L