Sarmalute

de Andra_Constantinescu in Porc, 6 Ian 2015 | 872 vizualizari

 

Cu sarmalele am niste experiente tare neplacute si la 4 ani am decis sa nu mai mananc niciodata. Deocamdata, asa a fost, insa pentru cei dragi, care mananca, trebuie pregatite. Au iesit 55 de sarmale, am socotit cate 3 de persoana, deci 18 portii aproximativ.

 

INGREDIENTE

  • doua verze murate (lasate la desarat cu o zi inainte);
  • un ciolan afumat;
  • 1500 g pulpa de porc proaspata;
  • 400 g gusa de porc afumata;
  • 3 cepe;
  • 100 g de orez;
  • 2 oua;
  • 6-7 linguri de bulion;
  • o lingurita de cimbru;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare si piper dupa gust;
  • 2 foi de dafin;
  • 1-2 cani de apa, in functie de marimea cratitei folosite.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia cam cate o mana si se impacheteaza intr-o foaie de varza murata, taiata potrivit. Si tot asa pana se termina amestecul.

Varza care ramane se toaca si jumatate din ea se pune pe fundul unei cratite, peste care se pune putin piper, doua foi de dafin si doua linguri de bulion. Se pune ciolanul in mijlocul cratitei si se inconjoara cu sarmale. La final, acestea se invelesc cu cealalta parte de varza murata tocata si se adauga un pic de piper si 2-3 linguri de bulion, dupa preferinta. Deasupra se pun cateva foi de varza murata, cat sa acopere toata cratita, si se adauga 1-2 cani de apa, dupa necesitate.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune cratita la foc mic pana da in clocot, cat sa se imprastie bulionul printre sarmale, dupa care se baga la cuptor.

 

 

TIPS-URI

1

Nu se mai pune sare peste varza murata tocata deoarece are destula.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute 361348
retete culinare - Sarmalute 361349
retete culinare - Sarmalute 361350
retete culinare - Sarmalute 361351
retete culinare - Sarmalute 361352
retete culinare - Sarmalute 361353
retete culinare - Sarmalute 361354
retete culinare - Sarmalute 361355
retete culinare - Sarmalute 361356
retete culinare - Sarmalute 361357
retete culinare - Sarmalute 361358

COMENTARII (13)

dantes 1

07.01.2015, 09:27

Bune!

marcela1979 1

08.01.2015, 01:58

mirela0911 1

08.01.2015, 13:47

Ce bune-s!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D