Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de claudiaO in Porc, 13 Noi 2014 | 1316 vizualizari

 

Sarmalutele...nu cred ca mai au nevoie de nici o prezentare...sunt sarmalute si atat!
Vorba sotului meu...sarmalele ...nu au cum sa nu fie bune :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc - pulpa -tocata
  • 1 bucata de cca 500 gr coasta afumata
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 200 gr orez
  • 2-3 lingurite cimbru
  • sare
  • piper
  • 200 gr pasta de tomate
  • 2 crengute de marar uscat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Crnea am ales-o de la piata bucata si mi-au tocat-o pe loc.

Varza o clatim putin in apa rece si alegem frunzele.

Curatam ceapa si o punem la calit in ulei incins pana devine translucida; adaugam orezul spalat in cateva ape si punem o jumatate de cana cu apa peste el ca sa se inmoaie. Adaugam piper, cimbru si sare dupa gust. Dupa ce s-a inmuiat si orezul ,lasam putin la racit si amestecam cu carnea tocata- omogenizam bine si ne apucam de impachetat sarmalutele.

Luam o frunza de varza, daca e prea mare o taiam in doua- trei, punem o manuta de compozitie de carne cu orez si infasuram bine.Procedam la fel pana terminam toata compozita de carne.

Intr-o cratita incapatoare asezam pe fund foi de varza, sau varza tocata, punem crengutele de marar si cateva bucatele de costita,apoi asezam la rand sarmalutele formate; presaram putin cimbru,mai punem cateva pucatele de costita si continuam cu randul 2. Dupa ce am terminat de asezat toate sarmalutele acoperim cu varza tocata marunt, mai presaram cimbru si puenm pasta de tomate diluata in cca 300-400 ml apa. Punem la cuptor la foc mic pt cca 3 ore. Verificam din cand in cand daca mai are apa si spre sfarsitul timpului incercam daca s-au fiert in (in interior si varza).

Servim cu pofta cu o mamaliguta sau fara si cu samntana...sau fara :)

 

COMENTARII (10)

Ina 1

13.11.2014, 17:24

Ce bunatate!

marcela1979 1

13.11.2014, 23:51

Rocsi 1

14.11.2014, 10:27

O bunatate mare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L