Sarmalute cu ceafa afumata

de mirela0911 in Porc, 25 Dec 2010 | 1680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 lgt. de pasta de ardei
  • 1 lgt.boia
  • ulei 4-5lg
  • 250 g orez
  • sare, piper
  • frunze de varza murata 
  • 300 g ceafa afumata
  • varza verde si murata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ceafa afumata:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se amesteca bine bine.

Frunzele de varza le tinem putin in apa rece ca sa mai iasa din ele sarea si acreala daca sunt foarte acre. Dupa aceea se storc de apa, se taie inima la frunze si se pregatesc de impachetat sarmalele. 

Ceafa afumata fiind cruda am pus-o la fiert inainte separat intr-o oala pana s-a facut pe jumate. Am taiat fideluta varza murata si varza verde. Dupa ce am terminat de impachetat cele 61 de sarmalute(atatea mi-au iesit) am inceput sa le asez in oala.

In fundul oalei am presarat varza murata taiata fideluta, apoi un rand de sarmale, ceafa am taiat-o in patru si am pus cate 2 bucati pe un rand, varza verde taiata si tot asa pana lea-m terminat. Deasupra am presarat varza murata taiata si am pus apa in care a fiert ceafa si am completat cu apa. Se da la fiert ca sa miroase bine in ajun de Craciun.

Va urez pofta buna Si Sarbatori Fericite!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu ceafa afumata-0
Sarmalute cu ceafa afumata-1
Sarmalute cu ceafa afumata-2
Sarmalute cu ceafa afumata-3
Sarmalute cu ceafa afumata-4
Sarmalute cu ceafa afumata-5
Sarmalute cu ceafa afumata-6
Sarmalute cu ceafa afumata-7

COMENTARII (14)

Cris2711

Cris2711 1

25.12.2010, 22:19

In sfarsit gasesc si sarmalute

MIUTA

MIUTA 1

26.12.2010, 22:21

super

nadina73

nadina73 1

02.01.2011, 00:09

bune de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!