Sarmalute cu frunze noi

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 11 Iul 2011 | 2318 vizualizari

 

Eu sunt fan frunza de potbal , dar ptr ca am un vrancean care-a crescut cu vita de vie , am folosit si din acestea ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita si porc
  • 1 pulpa afumata de curcan
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 100 g orez Scotti colosal
  • 2-3 galbenusuri de ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 1   -II -  marar
  • 1-2 legaturi de loboda (rosie si alba) sa vada si Rocsi cum arata cea rosie )
  • 2-3 linguri de bulion
  • 50 ml suc de rosii
  • piper
  • concentrat de legume , optional
  • sare
  • cimbru
  • frunze de potbal si vita de vie noi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu frunze noi:

Sa ne inarmam cu calm si rabdare ...

Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati mici . Intr-un bol destul de incapator se pune carnea , care se sareaza si condimenteaza dupa gust si se lasa sa se odihneasca . Se curata legumele , se taie marunt si se adauga la carne , urmandu-i galbenusurile (din albusuri faceti mini PAVLOVA ) si restul ingredientelor , stiti voi mai bine , nu trebuie sa mai ,,explicitez" si nici rabdarea nu-mi da pace ... dupa care se lasa la impritenit .

Cand frunzele s-au racit si scurs , se preseaza usor , ele fiind deosebit de fragede si se pregatesc ptr marea infasare . Pe fiecare frunza se pune bunaciunea de amestec si se impacheteaza cu grija , dar mai ales frumos , ca doar le facem poze , nu ? Cand toata compozitia a fost impachetata , se aseaza sarmalutele intr-o cratita unsa cu putin ulei , in sir indian circular , se adauga apa calduta si sucul de rosii , se scutura cratita un pic ptr a patrunde apa printre ele si se dau la fiert , la foc extrem de mic , pana uitati de ele ... dar nu de tot , sa nu se lipeasca , sau mai rau ... sa se afume .

Ptr ca textura frunzelelor este diferita , eu le-am fiert separat (in antepenultima poza se vede diferenta de culoare dintre ele , cele verzulii sunt cu potbal)

Se servesc cu un pui de mamaliga langa ele si ,,inecate"-n smantana , sau doar cu ardei iute ... decizia va apartine .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114725
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114726
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114727
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114728
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114729
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114730
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114731
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114732
retete culinare - Sarmalute cu frunze noi 114733

COMENTARII (25)

horia 1

12.07.2011, 01:34

arata super,wowwwwww!

divainbucatarie 1

12.07.2011, 11:49

yammy, ce pofta mi-ai facut...

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:25

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S