Sarmalute cu orez fierte in bors

de madi_marin in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 3430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • frunze de vita
  • pasta de tomate (eu am avut pasta de ardei)
  • condimente pentru sarmale
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • bors
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez fierte in bors:

Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade. Se pun condimentele si se da orezul la racit.


Frunzele se spala si li se taie coditele daca au. Se pune cu lingura umplutura pe fiecare frunza si se impacheteaza. Se acopera fundul unui vas cu frunze de vita si deasupra se aseaza frumos sarmalutele . Se toarna borsul si se pun la foc mic sa fiarba. Dupa 15 minute se adauga pasta de tomate si condimente si se mai fierb pana cand e frageda frunza.


Noi am servit cu smantana, dar pentru cine tine post sigur ca se servesc simple sau cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19271
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19272
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19273
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19274
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19276
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19277
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19278
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19280
retete culinare - Sarmalute cu orez  fierte in bors 19281

COMENTARII (7)

madi_marin 1

26.02.2010, 10:29

Miha....fac eu...trimit prin posta!

madi_marin 1

26.02.2010, 10:30

Fetelor....va invit sa gustati...... Mihaela.....le-am cumparat cand era timpul lor, apoi le-am pus la congelator ....si s-au mentinut foarte bine....

adnas54 1

27.02.2010, 22:21

si eu am facut sarmalute in foi de vita, cu carne, fierte in bors... e genial.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!