Sarmalute cu seminte de floarea soarelui

de Adriana G in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 3828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 100 gr soia granule
  • 200 gr orez
  • 100 gr seminte floarea soarelui
  • 4 cepe
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 100 ml ulei
  • ulei , sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu seminte de floarea soarelui:

- inmoi soia 30 min. in apa fierbinte cu sare

- calesti ceapa in ulei si putina apa, adaugi orezul, semintele, soia scursa de apa, sare si piper dupa gust si verdeata tocata

- se mai lasa putin pe foc amestecandu-se bine

- infasuram sarmalele in frunzele de varza

- asezam sarmalele in oala pe un strat de frunze de varza tocate presarat cu putin cimbru si peste sarmale punem pasta de rosii dizolvata in putina apa

- umplem oala cu apa fiarta cat sa acopere sarmalele

- le fierbem la foc mic 1 ora apoi le dam 10-15 min la cuptor la foc mai tare sa se rumeneasca frumos pe deasupra

Se servesc cu mamaliguta sau paine si un ardei iute!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu seminte de floarea soarelui-0
Sarmalute cu seminte de floarea soarelui-1
Sarmalute cu seminte de floarea soarelui-2

COMENTARII (18)

Adriana G 1

16.03.2012, 17:35

Diana

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 21:35

foarte interesanta reteta

Adriana G 1

09.04.2012, 22:29

Ma bucur ca iti place, Oana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04