Sarmalute cu varza dulce

de lacrimioara in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2010 | 3142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata (vita si porc),2 cepe mijloci,2 lingurite boia,bulion 400 ml,1 ceasca jumatate de orez,2 verze mai micii,sare,condiment sarmale,cimbru,apa,ulei cam 3 linguri,o bucata mai mica de salam de vara,slanina cateva bucatele.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza dulce:

Varza se pune la oparit in apa amestecata cu otet si sare dupa gust,ceapa o taiem marunt si o punem la calit in 3 linguri de ulei,dupa ce sa calit adaugam carnea amestecata cu bucata de salam care prealabil l-am tocat cu robotu,boiaua,condimentele,lasam putin ,dupa care punem orezul si lasam putin 2-3 minute la calit,adaugam  si o  jumatate de cescuta de apa peste umplutura.Dupa ce varza a fiert(se fierbe pana ce se desprind frunzele),  ne apucam de umplut sarmalele  asta cred ca stie oricine se pune o lingura de umplura intr-o frunza daca frunza este mare o taiem in 2 si se ruleaza,inainte de a le aseza in oala punem un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei si presaram cimbru  si cateva bucatele de slanina dupa care incepem sa asezam sarmalele.Dupa ce am terminat amestecam 300 ml de pasta tomate cu apa si sare dupa gust si turnam peste sarmale atat cat sa le acopere.Le punem la fiert la foc mic 35 -40 minute cand apa scade punem cate o cascuta de apa rece peste ele  si probam gand orezu e fiert sant gata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute cu varza dulce 67341
retete culinare - Sarmalute cu varza dulce 67342
retete culinare - Sarmalute cu varza dulce 67343
retete culinare - Sarmalute cu varza dulce 67344

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.11.2010, 17:51

am tot mancat sarmale dar as mai manca una si de la tine

MIUTA 1

30.11.2010, 20:16

sarmaledelicioase

nadina73 1

06.12.2010, 01:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S