Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură

de diaconta in Porc, 7 Mai 2014 | 976 vizualizari

 

De departe sarmalele cu varza proaspătă,sunt preferatele mele.Imi plac mai ales după ce s-au răcit.Au fost perioade când le făceam săptămânal şi tot pofteam la ele.Sarmalele întotdeauna mă vor duce cu gândul la mama mea,pentru că ea face cele mai bune sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 2 capaţâni de varza proaspata(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa uscata
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • ulei
  • Sare,piper,boia, cimbru uscat
  • Aproximativ 250 ml suc de rosii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură:

Am pus apa la fiert cu putina sare.In apa clocotita am oparit frunzele de varza doar atât cat sa se înmoaie putin.

Morcovul l-am curatat si l-am razuit.

Carnea de porc am tocat-o.Daca nu sunteti la dieta,e de preferat o carne care are putina grasime.

Ceapa am taiat-o marunt si am prajit-o cu putin ulei.Am adaugat apoi morcovul ras,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.

Am condimentat cu sare,boia,piper si apoi am pus mararul tocat marunt.

La noi e obligatoriu sa fie mult marar verde la aceste sarmale.

Eeeeiiii acum vine partea care necesita ceva pricepere,înfăşurarea sarmalelor.La noi în casa ,mama este specialista,dar si eu ma descurc binisor,chiar de nu-mi ies asa mititele.

Am pus  putina compozitie pe fiecare frunza de varza si am rulat-o având grija sa introduc capetele în interior ca sa nu iasa compozitia.

Frunzele mai mari se rup în doua.

Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici în funcţie de iscusinţa bucataresei.

Mie nu-mi ies nici asa mari încât sa le leg cu aţa,dar nici foarte mici.

Pentru fiert ,noi folosim neaparat oala de lut si le fierbem în cuptor.

Vor avea un gust minunat astfel.

Pe fundul oalei am pus cotoarele de la frunzele de varza,putin cimbru uscat si marar,apoi am asezat straturi alternative de sarmale si bucati de afumatura.

Deasupra am încheiat cu un strat de varza taiata marunt.

Am amestecat o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare si suc de rosii.Am pus-o peste sarmale,am acoperit oala cu capacul si am pus la cuptor la foc mic,cam 150 de grade sunt suficiente.

Sarmalele cu varza proaspata fierb destul de repede,cam o ora a fost suficient.

Va trebui sa verificati când suntaproape fierte,dupa care se stinge focul si se mai lasa în cuptor,ele înca vor mai fierbe,oala fiind fierbinte.

Nu trebuie fierte prea mult,altfel vom avea varza á la Cluj,nu sarmale.

 Se pot servi cu smântâna dar  eu le prefer reci si fara smântâna.

 

 

 

S-aveţi poftă!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-0
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-1
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-2
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-3
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-4
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-5
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-6
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-7
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-8
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-9
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură-10

COMENTARII (22)

delia64

delia64 1

10.05.2014, 15:28

Dooooamne ...preferatele mele !!!!!!!!!!!!!!

mihaelar63

mihaelar63 1

26.05.2014, 16:07

Dia , repeta reteta , impacheteaza 20 de bucati si hai cu ele

diaconta

diaconta 1

26.05.2014, 20:33

Mihaela,nu mai bine te poftesc in vizita
Iti spun un secret,mama le face ))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!