Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură

de diaconta in Porc, 7 Mai 2014 | 6099 vizualizari

 

De departe sarmalele cu varza proaspătă,sunt preferatele mele.Imi plac mai ales după ce s-au răcit.Au fost perioade când le făceam săptămânal şi tot pofteam la ele.Sarmalele întotdeauna mă vor duce cu gândul la mama mea,pentru că ea face cele mai bune sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 2 capaţâni de varza proaspata(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa uscata
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • ulei
  • Sare,piper,boia, cimbru uscat
  • Aproximativ 250 ml suc de rosii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură:

Am pus apa la fiert cu putina sare.In apa clocotita am oparit frunzele de varza doar atât cat sa se înmoaie putin.

Morcovul l-am curatat si l-am razuit.

Carnea de porc am tocat-o.Daca nu sunteti la dieta,e de preferat o carne care are putina grasime.

Ceapa am taiat-o marunt si am prajit-o cu putin ulei.Am adaugat apoi morcovul ras,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.

Am condimentat cu sare,boia,piper si apoi am pus mararul tocat marunt.

La noi e obligatoriu sa fie mult marar verde la aceste sarmale.

Eeeeiiii acum vine partea care necesita ceva pricepere,înfăşurarea sarmalelor.La noi în casa ,mama este specialista,dar si eu ma descurc binisor,chiar de nu-mi ies asa mititele.

Am pus  putina compozitie pe fiecare frunza de varza si am rulat-o având grija sa introduc capetele în interior ca sa nu iasa compozitia.

Frunzele mai mari se rup în doua.

Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici în funcţie de iscusinţa bucataresei.

Mie nu-mi ies nici asa mari încât sa le leg cu aţa,dar nici foarte mici.

Pentru fiert ,noi folosim neaparat oala de lut si le fierbem în cuptor.

Vor avea un gust minunat astfel.

Pe fundul oalei am pus cotoarele de la frunzele de varza,putin cimbru uscat si marar,apoi am asezat straturi alternative de sarmale si bucati de afumatura.

Deasupra am încheiat cu un strat de varza taiata marunt.

Am amestecat o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare si suc de rosii.Am pus-o peste sarmale,am acoperit oala cu capacul si am pus la cuptor la foc mic,cam 150 de grade sunt suficiente.

Sarmalele cu varza proaspata fierb destul de repede,cam o ora a fost suficient.

Va trebui sa verificati când suntaproape fierte,dupa care se stinge focul si se mai lasa în cuptor,ele înca vor mai fierbe,oala fiind fierbinte.

Nu trebuie fierte prea mult,altfel vom avea varza á la Cluj,nu sarmale.

 Se pot servi cu smântâna dar  eu le prefer reci si fara smântâna.

 

 

 

S-aveţi poftă!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

delia64 1

10.05.2014, 15:28

Dooooamne ...preferatele mele !!!!!!!!!!!!!!

mihaelar63 1

26.05.2014, 16:07

Dia , repeta reteta , impacheteaza 20 de bucati si hai cu ele

diaconta 1

26.05.2014, 20:33

Mihaela,nu mai bine te poftesc in vizita
Iti spun un secret,mama le face ))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci