Sarmalute de curcan

de Rux in Curcan, 22 Feb 2012 | 6151 vizualizari

 

Ia sa vedem...pe cine corup....poftiti la masa, sarmalutele miros imbietor si au un gust grozav!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de curcan
  • 400 gr rulada de curcan afumata
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri pline de sare( sau dupa gust)
  • 3 verze( doua mari si una mai mica)
  • 500 gr pasta de rosii
  • doua cani de orez
  • piper
  • 150 ml ulei( eu am pus de orez)
  • Se mai poate pune marar sau cimbru( eu nu am pus deoarece le prefer exact asa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de curcan:

Carnea se toaca se amesteca cu rulada afumata tocata, cu ceapa( tocata), orezul spalat si scurs, bulionul( se mai pastreaza putin si pentru pus deasupra), apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca putina varza se aseaza la baza vasului in care le vom fierbe( eu am folosit vasul Zepter). Se impaturesc sarmalele, apoi se  aseaza pe rand in vas. Deasupra vom aseza din nou varza tocata si deasupra vom mai pune o lingura doua de pasta de rosii. Am fiert sarmalele in jur de doua ore. Cand au fost gata, le-am pus la cuptor intr-o tava de Jena pentru 30 de minute. Eu le pastrez in vasul Zepter si atunci cand le incalzesc le scot( cat pentru masa respectiva) si le pun in tava 30 de minute la cuptor, la 200 grade.

Le-am servit cu mamaliguta si cu o salata gustoasa de hrean si sfecla.

Desigur ardeiul iute ( pasta de ardei) este optional.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute de curcan 148375
retete culinare - Sarmalute de curcan 148376
retete culinare - Sarmalute de curcan 148377
retete culinare - Sarmalute de curcan 148378

COMENTARII (48)

Rux 1

18.11.2012, 00:13

O Ica, cu mare drag...si multumesc!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 23:20

bune rau!vin si eu la 2 sarmalute

babi5 1

06.06.2013, 14:26

Sunt buneeeeeeee!! sunt convinsa .. incearca si varianta lui babi si sa vezi ce bunaciune ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S