Sarmalute de orez cu ciuperci

de Ina in Mancaruri de post, 25 Mar 2012 | 5408 vizualizari

 

Ceva ce gateam si in camin, studenta fiind, pe pietroi :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gars
  • un borcan cu ciuperci conservate
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare/ delikat
  • bulion sau pasta de tomate
  • foi de dafin
  • varza murata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de orez cu ciuperci:

     Curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras si morcovul .  Calim legumele in 80 ml linguri ulei , apoi turnam orezul spalat in 2-3 ape si amestecam  totul bine. Pentru a nu se lipi orezul de peretii vasului adaugam in oala o ceasca cu apa calda. Spalam ciupercile , scurgem bine si le amestecam cu compozitia de orez. Lasam pe foc inca 5 minute, amestecand cu grija, apoi oprim focul. Presaram sare sau delikat, cimbru, marar, piper si omogenizam bine. 

     Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea ( la mine n-a fost cazul).  

     Din compozitia de orez cu ciuperci luam cu mana sau lingura cantitati egale si formam sarmalutele pe care le asezam in cercuri, in oala unsa cu putin ulei si tapetata cu varza tocata marunt.  Printre sarmale turnam sos tomat sau pasta de tomate.

     Adaugam 3-4 frunze de dafin si apa , astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 50 minute.

TIPS-URI

1

Eu as mai fi pus si putin chimen in compozitia de orez, dar nu-i place lui Costel :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu legume si pasat