Sarmalute de post

de ianculubita in Mancaruri de post, 17 Mar 2013 | 4956 vizualizari

 

M-am grabit cat am putut,pentru ca cineva asteapta sarmalute de post,cu reteta "mostenita"!!
Va rog dragi bucatarasi,poftiti la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 1ceapa uscata
  • 1ceapa rosie
  • 1leg.de ceapa verde
  • 1praz mic
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1patrunjel
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1-2linguri de bulion sau 1lingura de boia
  • verdeata(marar,patrunjel)
  • condimente(sare,piper,cimbru)
  • 1/2lingurita de zahar
  • 2cani orez
  • varza murata sau frunza de vita
  • 1cana suc de rosii
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post:

Intr-o cratita in ulei incins,calim cele 4feluri de ceapa taiate foarte marunt si zahar;dupa ce s-au inmuiat adaugam radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce s-au inmuiat si ele,adaugam rosiile(daca nu sunt taiate,le pasam cu furculita),bulionul,1pahar cu apa si lasam sa fiarba 10-15min;adaugam apoi orezul spalat si scurs,condimentele,verdeata tocata marunt,amestecam bine sa se omogenizeze,daca are lichid compozitia,mai lasam cateva minute sa scada,amestecand sa nu se lipeasca;in final mai potrivim de gust apoi lasam vasul sa se raceasca.

In acest timp pregatim oala;punem pe fund o crenguta de cimbru,acoperim cu varza tocata marunt,apoi infasuram sarmalutele,le asezam in oala,turnam sucul de rosii si o cana cu apa,acoperim cu varza tocata si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h.

Le servim calde cu mamaliguta,dar cel mai bine se servesc reci.

 

TIPS-URI

1

umplutura pentru sarmalute de post nu trebuie sa fie moale,asa nu veti putea modela sarmalutele

2

daca totusi se intampla,sau mai lasati pe foc,sau mai adaugati orez

3

cele mai bune sarmalute de post sunt sarmalutele in frunza de varza murata

4

sarmalutele de post sunt mai bune reci

5

daca va mai ramane umplutura si nu mai aveti loc in oala,intr-un alt vas,modelati sarmalute si cu frunza de vita(mie mereu mi se intampla)

6

este foarte important sa folosim orez cu bobul rotund pentru ca are mai mult amidon

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute de post-0
Sarmalute de post-1
Sarmalute de post-2
Sarmalute de post-3
Sarmalute de post-4
Sarmalute de post-5
Sarmalute de post-6
Sarmalute de post-7
Sarmalute de post-8

COMENTARII (24)

mamaieelena

mamaieelena 1

18.03.2013, 16:26

foarte bune

tanyapatap

tanyapatap 1

20.03.2013, 11:21

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:06

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!